1kg. Tavuk kanadı
Sosu için:
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 Orta boy soğanın suyu
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot, kekik
Patates için:
3 Büyük patates
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Yapılışı: Tavuk kanatlarını bir kâseye alın. Tüm sos
malzemesini ekleyin ve karıştırın. Üzerini streç folyo ile kapatın. Birkaç saat
buzdolabında bekletin. Patatesleri soyun, yıkayın, doğrayın. Patateslere tuz,
karabiber, kırmızı toz biber, isot ve sıvı yağ ekleyip karıştırın. Tepsiye
yağlı kâğıt serin. Tepsinin yarısına tavuk kanatlarını dizin (kalan sosu
kullanılmayacak). Tepsinin boş tarafına da, baharatlı patatesleri koyup yayın
ve fırında pişirin.

Yorumlar
Yorum Gönder