Fırında Tavuk Kanadı

 


1kg. Tavuk kanadı

Sosu için:

3 Yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım su bardağı süt

1 Orta boy soğanın suyu

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot, kekik

Patates için:

3 Büyük patates

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Yapılışı: Tavuk kanatlarını bir kâseye alın. Tüm sos malzemesini ekleyin ve karıştırın. Üzerini streç folyo ile kapatın. Birkaç saat buzdolabında bekletin. Patatesleri soyun, yıkayın, doğrayın. Patateslere tuz, karabiber, kırmızı toz biber, isot ve sıvı yağ ekleyip karıştırın. Tepsiye yağlı kâğıt serin. Tepsinin yarısına tavuk kanatlarını dizin (kalan sosu kullanılmayacak). Tepsinin boş tarafına da, baharatlı patatesleri koyup yayın ve fırında pişirin.


Yorumlar