Yarım paket (200gr.) erişte (domatesli biberli tütsü
aromalı erişte kullandım sade erişte kullanabilirsiniz)
150gr. Kemiksiz küçük doğranmış et
1-2 Adet sivri biber (ince doğranmış)
1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)
2 Diş sarımsak (küçük doğranmış)
1 Yemek kaşığı salça
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Beşamel sos için:
2 Yemek kaşığı un
2 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ, tuz
Üzeri için: kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Erişteyi haşlayın, soğuk sudan geçirin. Haşlama
suyundan bir çay bardağı ayırın. Eti, sivri biberi, soğanı, sarımsağı tavaya
alın. Sıvı yağ ilave edip eti kavurun. Baharatları, tuzu ekleyip karıştırın. Salçayı
koyup kavurun. Ayırdığınız bir çay bardağı eriştenin haşlama suyunu ekleyin. Suyunu
çekene kadar pişirin. Haşlanmış erişteyi ilave edip, karıştırın ve ocaktan alın.
Yağlanmış fırın kabına etli erişteyi döküp yayın. Beşamel sosu hazırlamak için,
bir yemek kaşığı margarini ve sıvı yağı tavaya koyun. Margarini eritin. Unu
ilave edip sarartmadan hafif kavurun. Süt ekleyip, sürekli karıştırarak pişirin.
Tuzu ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın. Hazırlanan beşamel sosu, eriştenin
üzerine döküp yayın. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve fırında üzeri
kızarana kadar pişirin.

Yorumlar
Yorum Gönder