Fırında Etli Erişte

 


Yarım paket (200gr.) erişte (domatesli biberli tütsü aromalı erişte kullandım sade erişte kullanabilirsiniz)

150gr. Kemiksiz küçük doğranmış et

1-2 Adet sivri biber (ince doğranmış)

1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)

2 Diş sarımsak (küçük doğranmış)

1 Yemek kaşığı salça

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Beşamel sos için:

2 Yemek kaşığı un

2 Su bardağı süt

1 Yemek kaşığı margarin

Sıvı yağ, tuz

Üzeri için: kaşar peyniri rendesi

Yapılışı: Erişteyi haşlayın, soğuk sudan geçirin. Haşlama suyundan bir çay bardağı ayırın. Eti, sivri biberi, soğanı, sarımsağı tavaya alın. Sıvı yağ ilave edip eti kavurun. Baharatları, tuzu ekleyip karıştırın. Salçayı koyup kavurun. Ayırdığınız bir çay bardağı eriştenin haşlama suyunu ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Haşlanmış erişteyi ilave edip, karıştırın ve ocaktan alın. Yağlanmış fırın kabına etli erişteyi döküp yayın. Beşamel sosu hazırlamak için, bir yemek kaşığı margarini ve sıvı yağı tavaya koyun. Margarini eritin. Unu ilave edip sarartmadan hafif kavurun. Süt ekleyip, sürekli karıştırarak pişirin. Tuzu ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın. Hazırlanan beşamel sosu, eriştenin üzerine döküp yayın. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Yorumlar