Pırasalı Gözleme

 


Hamuru için:

1 Yumurta

2 Yemek kaşığı dolusu yoğurt

1 Çay bardağı süt

1 Çay kaşığı tepeleme kabartma tozu

1 Çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İçi için:

Pırasa (ince halka doğranmış)

Az salça

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot, kimyon

Sıvı yağ

Yapılışı: Pırasayı sıvı yağ ile birlikte kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Baharatları, tuzu ekleyip birkaç saniye daha kavurun. Gözleme hamurunu hazırlamak için, hamur malzemesinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerine bir bez örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamurdan 9 adet beze yapın. Bezeleri merdaneyle açın. İçlerine soğumuş olan pırasalı içten koyun ve gözleme şekilde kapatın. Sacda veya tavada pişirin (ben sacta pişirdim). Üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürün.


Yorumlar