Hamuru için:
1 Yumurta
2 Yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 Çay bardağı süt
1 Çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
1 Çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
Pırasa (ince halka doğranmış)
Az salça
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot, kimyon
Sıvı yağ
Yapılışı: Pırasayı sıvı yağ ile birlikte kavurun. Salçayı
ilave edip kavurun. Baharatları, tuzu ekleyip birkaç saniye daha kavurun. Gözleme
hamurunu hazırlamak için, hamur malzemesinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur
yoğurun. Üzerine bir bez örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamurdan 9 adet beze
yapın. Bezeleri merdaneyle açın. İçlerine soğumuş olan pırasalı içten koyun ve
gözleme şekilde kapatın. Sacda veya tavada pişirin (ben sacta pişirdim). Üzerlerine
fırçayla sıvı yağ sürün.

Yorumlar
Yorum Gönder