Portakallı Ayva Tatlısı

 


2 Küçük boy ayva

6 Yemek kaşığı şeker

1 Su bardağı portakal suyu

Yarım çubuk tarçın

6 Diş karanfil

Yarım portakal kabuğu rendesi

Mısır nişastası

Yapılışı: Ayvayı soyun, temizleyin, küp küp doğrayın (bu işlemleri yaparken de kararmamaları için limonlu suda bekletin). Doğranmış ayvaları yıkayıp, küçük bir tencereye koyun. Nişasta hariç tüm malzemeyi tencereye koyun ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp portakal suyunu süzün. Süzülen portakal suyuna, soğuk suda çözdürülmüş bir miktar mısır nişastası, çok az kırmızı gıda boyası ilave edip karıştırın. Tekrar ocağa koyun ve sos kıvamına gelene kadar pişirin. Servis tabağına ayva tatlısını alın. Üzerine sosu gezdirin. Soğuyunca servis yapın.


Yorumlar