2 Küçük boy ayva
6 Yemek kaşığı şeker
1 Su bardağı portakal suyu
Yarım çubuk tarçın
6 Diş karanfil
Yarım portakal kabuğu rendesi
Mısır nişastası
Yapılışı: Ayvayı soyun, temizleyin, küp küp doğrayın (bu
işlemleri yaparken de kararmamaları için limonlu suda bekletin). Doğranmış
ayvaları yıkayıp, küçük bir tencereye koyun. Nişasta hariç tüm malzemeyi
tencereye koyun ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
Ocaktan alıp portakal suyunu süzün. Süzülen portakal suyuna, soğuk suda
çözdürülmüş bir miktar mısır nişastası, çok az kırmızı gıda boyası ilave edip karıştırın.
Tekrar ocağa koyun ve sos kıvamına gelene kadar pişirin. Servis tabağına ayva
tatlısını alın. Üzerine sosu gezdirin. Soğuyunca servis yapın.

Yorumlar
Yorum Gönder