Muhallebisi için:
2,5 Su bardağı süt
1,5 Kahve fincanı şeker
1 Kahve fincanı un
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1 Paket vanilya
İçi için:
1 Poşet krem şanti
Yarım su bardağı süt
Ayrıca: Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: 1 Poşet krem şantiyi, yarım su bardağı sütü
küçük bir kâseye alıp mikserle çırpın ve buzdolabına kaldırın. Muhallebisini
hazırlamak için, tüm muhallebi malzemesini tencereye alın. Sürekli karıştırarak
pişirin. Ocaktan alıp mikserle 3-4 dakika çırpın. Uygun bir tepsiye hindistan
cevizi rendesi serpin. Üzerine muhallebiyi döküp yayın ve buzdolabında 2 saat
bekletin. Çırpılmış krem şantiyi üzerine sürün. Dilimleyip rulo şeklinde sarın
ve servis yapın. 1 Gece bekleyince daha leziz oluyor.

Yorumlar
Yorum Gönder