Çeyrek su bardağı yoğurt
Çeyrek su bardağı şeker
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı+çeyrek su bardağı un
Yarım çay kaşığı karbonat
1 Avuç meyve şekerlemesi
Yapılışı: Meyve şekerlemesini ılık suda bir süre
bekletin, yıkayın ve fazla sularını hafifçe sıkın. Şekeri, yoğurdu, yağı bir kâseye
alıp çırpın. Meyve şekerlemesini ekleyip karıştırın. Unu, karbonatı ilave edin.
Ele hafifçe yapışan bir hamur yoğurun. Hamurdan 6 adet beze hazırlayın ve
yuvarlak şekiller verin. Kurabiyeleri yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine
ceviz içi veya Antep fıstığı içi batırın ve fırında pişirin.

Yorumlar
Yorum Gönder