İçi için:
Ispanak
Sucuk küçük (küp kesilmiş)
Kırmızı kapya biberi (küçük küp kesilmiş)
Tulum peyniri
Karabiber, pul biber, tuz
Kırmızı toz biber, isot
Sosu için:
Domates salçası
Sıvı yağ
Karabiber, pul biber, kekik
Kırmızı toz biber, isot, nane
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörekotu, susam
Ayrıca: Uzun milföy hamuru
Yapılışı: Ispanağı ince doğrayın, sirkeli suda bir
süre bekletin, yıkayın. Fazla sularını iyice sıkın, süzgeçte 10-15 dakika
bekletin. Tüm iç malzemesini bir kâseye koyun. Ispanağı da koyup karıştırın. Sos
malzemesini küçük bir kâsede karıştırın. Buzları çözdürülmüş uzun milföy
hamurlarının üzerlerine salçalı sostan sürün. Üzerlerine bolca sucuklu harçtan
koyun. Uçlarını kıvırıp pide şekline getirin ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiyi
dizin. Milföylerin üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam serpin ve
fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder