Ispanaklı Sucuklu Milföy Pidesi

 


İçi için:

Ispanak

Sucuk küçük (küp kesilmiş)

Kırmızı kapya biberi (küçük küp kesilmiş)

Tulum peyniri

Karabiber, pul biber, tuz

Kırmızı toz biber, isot

Sosu için:

Domates salçası

Sıvı yağ

Karabiber, pul biber, kekik

Kırmızı toz biber, isot, nane

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Çörekotu, susam

Ayrıca: Uzun milföy hamuru

Yapılışı: Ispanağı ince doğrayın, sirkeli suda bir süre bekletin, yıkayın. Fazla sularını iyice sıkın, süzgeçte 10-15 dakika bekletin. Tüm iç malzemesini bir kâseye koyun. Ispanağı da koyup karıştırın. Sos malzemesini küçük bir kâsede karıştırın. Buzları çözdürülmüş uzun milföy hamurlarının üzerlerine salçalı sostan sürün. Üzerlerine bolca sucuklu harçtan koyun. Uçlarını kıvırıp pide şekline getirin ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiyi dizin. Milföylerin üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam serpin ve fırında pişirin.


Yorumlar