Ispanaklı Elde Açma Bohça Böreği

 


Hamuru için:

1 Küçük yumurta

3 Yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım çay bardağı süt

1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu

Aldığı kadar un. tuz

İçi için:

300gr. Ispanak

1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Ayrıca: Sıvı yağ

Yapılışı: Ispanağı doğrayın, sirkeli suda bir süre bekletin, yıkayın ve haşlayın. Süzüp, fazla suyunu sıkın. Sıvı yağda soğanı kavurun. Ispanağı, baharatları, tuzu ilave edip kavurduktan sonra ocaktan alın. Hamur malzemesinden ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Temiz bir bezi, ıslatıp iyice sıkın ve hamur kâsesinin üzerine koyun. 30 dakika bu şekilde bekletin. Hamurdan 4 adet beze yapın. Bezenin birini 39cm. büyüklüğünde açın. Üzerine sıvı yağ sürün. İki ucunu birleştirip tekrar sıvı yağ sürün. Tekrar iki ucunu birleştirip kare şekline getirin. Üzerine sıvı yağ sürün. Ortasına soğumuş olan ıspanaklı içten koyun. Uçlarını birleştirip bohça şekline getirin. Kat yerleri, alta gelecek şekilde yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine sıvı yağ sürün ve fırında pişirin.


Yorumlar