Hamuru için:
1 Küçük yumurta
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu
Aldığı kadar un. tuz
İçi için:
300gr. Ispanak
1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Ayrıca: Sıvı yağ
Yapılışı: Ispanağı doğrayın, sirkeli suda bir süre
bekletin, yıkayın ve haşlayın. Süzüp, fazla suyunu sıkın. Sıvı yağda soğanı
kavurun. Ispanağı, baharatları, tuzu ilave edip kavurduktan sonra ocaktan alın.
Hamur malzemesinden ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Temiz bir bezi, ıslatıp
iyice sıkın ve hamur kâsesinin üzerine koyun. 30 dakika bu şekilde bekletin.
Hamurdan 4 adet beze yapın. Bezenin birini 39cm. büyüklüğünde açın. Üzerine
sıvı yağ sürün. İki ucunu birleştirip tekrar sıvı yağ sürün. Tekrar iki ucunu
birleştirip kare şekline getirin. Üzerine sıvı yağ sürün. Ortasına soğumuş olan
ıspanaklı içten koyun. Uçlarını birleştirip bohça şekline getirin. Kat yerleri,
alta gelecek şekilde yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine sıvı yağ
sürün ve fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder