Elmalı havuçlu kekin tarifini Instagram'dan lezzet
dokunuşu adlı sayfadan aldım. Tarifin miktarında ufak değişiklikler yaptım. Tarifte
portakal kabuğu rendesi yerine tarçın kullanılıyordu, ben tarçın kullanmadım.
2 Küçük boy yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ceviz içi (elle iri kırılmış)
1 Su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Portakal kabuğu rendesi
Yarım büyük boy havuç
1 Orta boy elma
Yapılışı: Elmayı soyun, temizleyin, yıkayın ve iri
doğrayın. Havucu temizleyin, yıkayın, halka doğrayın. Şekeri, yağı, havucu,
elmayı, yumurtaları mutfak robotuna veya rondoya koyun. Rondo da iyice püre
haline getirin. Karışımı bir kâseye alın. Havuçlu karışıma elenmiş unu,
kabartma tozunu, vanilyayı, portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın.
Ceviz içini de ekleyip karıştırın. Yağlanmış küçük bir tepsiye, kek hamurunu
döküp fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder