Elmalı Havuçlu Kek

 


Elmalı havuçlu kekin tarifini Instagram'dan lezzet dokunuşu adlı sayfadan aldım. Tarifin miktarında ufak değişiklikler yaptım. Tarifte portakal kabuğu rendesi yerine tarçın kullanılıyordu, ben tarçın kullanmadım.

 

2 Küçük boy yumurta

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı ceviz içi (elle iri kırılmış)

1 Su bardağı un

Yarım paket kabartma tozu

1 Paket vanilya

1 Portakal kabuğu rendesi

Yarım büyük boy havuç

1 Orta boy elma

Yapılışı: Elmayı soyun, temizleyin, yıkayın ve iri doğrayın. Havucu temizleyin, yıkayın, halka doğrayın. Şekeri, yağı, havucu, elmayı, yumurtaları mutfak robotuna veya rondoya koyun. Rondo da iyice püre haline getirin. Karışımı bir kâseye alın. Havuçlu karışıma elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı, portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Ceviz içini de ekleyip karıştırın. Yağlanmış küçük bir tepsiye, kek hamurunu döküp fırında pişirin.


Yorumlar