Hamuru için:
1 Yumurta akı
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Yarım paket ınstant maya
İçi için:
Sucuk (küçük küp doğranmış)
Domates (küçük küp doğranmış)
Sivri biber (ince doğranmış)
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
Yapılışı: İç malzemesini bir kâsede karıştırın. Hamur
malzemesinden mayalı bir hamur hazırlayın. Üzerini 2 kat streçleyin ve 2 misli
kabarana kadar bekletin. Hamuru bir kez yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp
bezeler haline getirin. İçlerine sucuklu harçtan koyun ve poğaça şekilleri
verin. 30 Dakika tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu
serpin. Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alınca üzerlerine iki
kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder