Sucuklu Poğaça

 


Hamuru için:

1 Yumurta akı

Yarım su bardağı ılık su

Yarım su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 Yemek kaşığı toz şeker

Yarım tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Yarım paket ınstant maya

İçi için:

Sucuk (küçük küp doğranmış)

Domates (küçük küp doğranmış)

Sivri biber (ince doğranmış)

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı

Yapılışı: İç malzemesini bir kâsede karıştırın. Hamur malzemesinden mayalı bir hamur hazırlayın. Üzerini 2 kat streçleyin ve 2 misli kabarana kadar bekletin. Hamuru bir kez yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp bezeler haline getirin. İçlerine sucuklu harçtan koyun ve poğaça şekilleri verin. 30 Dakika tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alınca üzerlerine iki kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde bekletin.


Yorumlar