Hamuru için:
1 Yumurta akı
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı dolusu toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Yarım paket ınstant maya
İçi için:
Antep fıstığı ezmesi
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
File yer fıstığı (isteğe bağlı)
Pudra şekeri
Yapılışı: Hamur malzemesinden mayalı bir hamur
hazırlayıp üzerini 2 kat streçleyin. 2 misli kabarana kadar bekletin. Hamuru
bir kez yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp bezeler haline getirin. İçlerine
Antep fıstığı ezmesi koyun ve poğaça şeklinde kapatın. 30 Dakika tepsi mayası
verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve file yer fıstığı serpin. Fırında
üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alınca üzerlerine iki kat temiz bez
örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde bekletin. Üzerlerine pudra
şekeri eleyin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder