Fıstık Ezmeli Poğaça

 


Hamuru için:

1 Yumurta akı

Yarım su bardağı ılık su

Yarım su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 Yemek kaşığı dolusu toz şeker

Yarım tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Yarım paket ınstant maya

İçi için:

Antep fıstığı ezmesi

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı

File yer fıstığı (isteğe bağlı)

Pudra şekeri

Yapılışı: Hamur malzemesinden mayalı bir hamur hazırlayıp üzerini 2 kat streçleyin. 2 misli kabarana kadar bekletin. Hamuru bir kez yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp bezeler haline getirin. İçlerine Antep fıstığı ezmesi koyun ve poğaça şeklinde kapatın. 30 Dakika tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve file yer fıstığı serpin. Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alınca üzerlerine iki kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde bekletin. Üzerlerine pudra şekeri eleyin. Ilık veya soğuk servis yapın.


Yorumlar