Fırında Palamut Balığı-Mevsim salatası


Fırında Palamut Balığı

 

Palamut balığı (Karadeniz palamudu kullandım)

Sarımsak (rendelenmiş)

Sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot, kekik

Yapılışı: Temizlenmiş ve yıkanmış, palamut balığı dilimlerini yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Baharatları, tuzu, yağı, sarımsağı küçük bir kâseye koyup karıştırın. Sarımsaklı karışımı fırçayla balıkların üzerine sürün ve fırında pişirin. Limonla birlikte servis yapın

 

Mevsim salatası

 

Doğranmış marulu, rendelenmiş havucu, rendelenmiş turpu, rendelenmiş kırmızı pancarı, doğranmış taze soğanı bir kâseye alın. Sıvı yağ, tuz, limon suyu ilave edip karıştırın.

Yorumlar