Fırında Palamut Balığı
Palamut balığı (Karadeniz palamudu kullandım)
Sarımsak (rendelenmiş)
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot, kekik
Yapılışı: Temizlenmiş ve yıkanmış, palamut balığı
dilimlerini yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Baharatları, tuzu, yağı,
sarımsağı küçük bir kâseye koyup karıştırın. Sarımsaklı karışımı fırçayla
balıkların üzerine sürün ve fırında pişirin. Limonla birlikte servis yapın
Mevsim salatası
Doğranmış marulu, rendelenmiş havucu, rendelenmiş
turpu, rendelenmiş kırmızı pancarı, doğranmış taze soğanı bir kâseye alın. Sıvı
yağ, tuz, limon suyu ilave edip karıştırın.
Yorumlar
Yorum Gönder