Elmalı Poğaça

 


Hamuru için:

1 Yumurta

Yarım su bardağı ılık su

Yarım su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 Yemek kaşığı dolusu şeker

Yarım tatlı kaşığı tuz

Yarım paket ınstant maya

Aldığı kadar un

İçi için:

Elma, şeker, tarçın

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı

File yer fıstığı (isteğe bağlı)

Pudra şekeri

Yapılışı: Elmaları soyun, temizleyin, yıkayın, rendeleyin. Tavaya elmayı, şekeri koyun. Elma suyunu salıp çekene dek pişirin. Tarçın ilave edip, birkaç saniye daha pişirin. Ocaktan alın ve elmalı harcı soğumaya bırakın. Hamur malzemesinden mayalı bir hamur hazırlayın ve üzerini 2 kat streçleyin. 1 Misli kabarana kadar hamuru bekletin. Hamur kabarınca bir kez yoğurun. Hamurdan 12 adet beze hazırlayın. Bezelere elmalı harçtan bolca koyun ve poğaça şekilleri verin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye poğaçaları dizin. 30 Dakika tepsi mayası verdirin. 1 Yumurta sarısına az sıvı yağ ilave edip karıştırın. Elmalı poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürün. Arzuya göre file yer fıstığı serpin ve fırında pişirin. Fırından alınca, tepsinin üzerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde bekletin. Elmalı poğaçaların üzerlerine pudra şekeri eleyin. Ilık veya soğuk servis yapın.


Yorumlar