Hamuru için:
1 Yumurta
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı dolusu şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım paket ınstant maya
Aldığı kadar un
İçi için:
Elma, şeker, tarçın
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
File yer fıstığı (isteğe bağlı)
Pudra şekeri
Yapılışı: Elmaları soyun, temizleyin, yıkayın,
rendeleyin. Tavaya elmayı, şekeri koyun. Elma suyunu salıp çekene dek pişirin.
Tarçın ilave edip, birkaç saniye daha pişirin. Ocaktan alın ve elmalı harcı
soğumaya bırakın. Hamur malzemesinden mayalı bir hamur hazırlayın ve üzerini 2
kat streçleyin. 1 Misli kabarana kadar hamuru bekletin. Hamur kabarınca bir kez
yoğurun. Hamurdan 12 adet beze hazırlayın. Bezelere elmalı harçtan bolca koyun
ve poğaça şekilleri verin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye poğaçaları dizin. 30 Dakika
tepsi mayası verdirin. 1 Yumurta sarısına az sıvı yağ ilave edip karıştırın. Elmalı
poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürün. Arzuya göre file yer fıstığı
serpin ve fırında pişirin. Fırından alınca, tepsinin üzerine 2 kat temiz bez
örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde bekletin. Elmalı poğaçaların
üzerlerine pudra şekeri eleyin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder