Ekmek Hamurundan Poğaça

 

Hamuru için:

1 Adet hazır ekmek hamuru

75gr. Yumuşak tereyağı

Yarım su bardağı un

İçi için:

Süzme peynir

Üzeri için:

Bir yumurta sarısı, çörek otu

Yapılışı: Ekmek hamurunu, unu, tereyağını bir kâseye alıp yoğurun. Hazırlanan hamuru buzdolabına kaldırın ve 30 dakika bekletin. 9 Adet beze hazırlayıp, içlerine süzme peynir koyun. Poğaça şekilleri verin ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. 30 Dakika tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin ve fırında pişirin. Fırından alınca tepsinin üzerine iki kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde bekletin. 



Yorumlar