Hamuru için:
1 Adet hazır ekmek hamuru
75gr. Yumuşak tereyağı
Yarım su bardağı un
İçi için:
Süzme peynir
Üzeri için:
Bir yumurta sarısı, çörek otu
Yapılışı: Ekmek hamurunu, unu, tereyağını bir kâseye
alıp yoğurun. Hazırlanan hamuru buzdolabına kaldırın ve 30 dakika bekletin. 9
Adet beze hazırlayıp, içlerine süzme peynir koyun. Poğaça şekilleri verin ve
yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. 30 Dakika tepsi mayası verdirin. Üzerlerine
yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin ve fırında pişirin. Fırından alınca tepsinin
üzerine iki kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde
bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder