Diyet Kahvaltı Tarifleri 17





Diyet Biberli Krep

 

Krep hamuru için:

1 Yumurta

20gr. Un

5 Yemek kaşığı su

1 Tatlı kaşığı sıvı yağ

Tuz

İçi için:

Küçük bir parça kırmızı kapya biberi (küçük küp doğranmış)

Küçük bir parça yeşil biber (küçük küp doğranmış)

Küçük bir parça sarı biber (küçük küp doğranmış)

1 Tatlı kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Arzu'ya göre kajun baharatı veya köri

30gr. Labne peyniri

Roka (ince doğranmış)

1-2 Yaprak marul (ince doğranmış)

1 Taze soğanın (ince doğranmış)

Yapılışı: Krep hamurunu hazırlamak için yumurtayı, unu, tuzu, suyu küçük bir kâseye alıp çırpın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağla birlikte krep hamurunu pişirin. Hazırlanan krepi bir kenarda soğumaya bırakın. Biberleri tavaya alın ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağla birlikte kavurun (ben dondurulmuş biber kullandığım için, önce yağ kullanmadan biberleri suyunu çekene kadar kavurdum sonra da sıvı yağla birlikte kavurdum). Baharatları, tuzu ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Krepin bir kenarına labne peyniri sürün. Üzerine kavrulmuş biberi koyun. Rokayı, marulu, taze soğanı koyun. Dürüm şeklinde sarın.


Tulum Peynirli Ekmek-Domatesli Omlet

 

Tulum Peynirli Ekmek

 

1 Dilim tam buğday unlu tost ekmeğinin üzerine tulum peyniri koyun. Üzerine küçük küp doğranmış domates, ince doğranmış sivri biber koyun. Pul biber serpip fırında pişirin.

 

Domatesli Omlet

 

2 Dilim küçük küp doğranmış hindi fümeyi, 1 küçük ince doğranmış sivri biberi, tuzu, karabiberi,  pul biberi, kırmızı toz biberi, isotu, kekiği, 1 yumurtayı, 2 yemek kaşığı suyu küçük bir kâseye koyup çırpın.  Birkaç dilim domatesi, bir tatlı kaşığı sıvı yağda arkalı önlü az kızartın. Üzerine yumurtalı karışımı dökün ve pişirin. Ters çevirip üzerini de pişirin.


Ispanaklı Peynirli Krep (2 kişiliktir)

 

Krep hamuru için:

2 yumurta

10 Yaprak ıspanak

40gr. Un

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

10 Yemek kaşığı süt veya su

2 Tatlı kaşığı sıvı yağ, tuz

İçi için:

60gr. Süzme veya beyaz peynir

Yapılışı: Sıvı yağ ve peynir hariç, tüm malzemeyi rondodan geçirin. Tavaya 1 tatlı kaşığı yağ koyup kızdırın. Ispanaklı karışımın, yarısını tavaya döküp altını pişirin. Ters çevirin ve yarısına peynirin yarısını koyun. Altı pişince gözleme şeklinde kapatın. Birkaç saniye daha tutup ocaktan alın. Kalan ıspanaklı karışımı da aynı şekilde hazırlayın.


Yorumlar