Diyet Biberli Krep
Krep hamuru için:
1 Yumurta
20gr. Un
5 Yemek kaşığı su
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Tuz
İçi için:
Küçük bir parça kırmızı kapya biberi (küçük küp
doğranmış)
Küçük bir parça yeşil biber (küçük küp doğranmış)
Küçük bir parça sarı biber (küçük küp doğranmış)
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Arzu'ya göre kajun baharatı veya köri
30gr. Labne peyniri
Roka (ince doğranmış)
1-2 Yaprak marul (ince doğranmış)
1 Taze soğanın (ince doğranmış)
Yapılışı: Krep hamurunu hazırlamak için yumurtayı, unu,
tuzu, suyu küçük bir kâseye alıp çırpın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağla birlikte
krep hamurunu pişirin. Hazırlanan krepi bir kenarda soğumaya bırakın. Biberleri
tavaya alın ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağla birlikte kavurun (ben dondurulmuş biber
kullandığım için, önce yağ kullanmadan biberleri suyunu çekene kadar kavurdum sonra
da sıvı yağla birlikte kavurdum). Baharatları, tuzu ilave edip karıştırın ve
ocaktan alın. Krepin bir kenarına labne peyniri sürün. Üzerine kavrulmuş biberi
koyun. Rokayı, marulu, taze soğanı koyun. Dürüm şeklinde sarın.
Tulum Peynirli Ekmek-Domatesli Omlet
Tulum Peynirli Ekmek
1 Dilim tam buğday unlu tost ekmeğinin üzerine tulum
peyniri koyun. Üzerine küçük küp doğranmış domates, ince doğranmış sivri biber
koyun. Pul biber serpip fırında pişirin.
Domatesli Omlet
2 Dilim küçük küp doğranmış hindi fümeyi, 1 küçük ince
doğranmış sivri biberi, tuzu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, isotu, kekiği,
1 yumurtayı, 2 yemek kaşığı suyu küçük bir kâseye koyup çırpın. Birkaç dilim domatesi, bir tatlı kaşığı sıvı
yağda arkalı önlü az kızartın. Üzerine yumurtalı karışımı dökün ve pişirin.
Ters çevirip üzerini de pişirin.
Ispanaklı Peynirli Krep (2 kişiliktir)
Krep hamuru için:
2 yumurta
10 Yaprak ıspanak
40gr. Un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
10 Yemek kaşığı süt veya su
2 Tatlı kaşığı sıvı yağ, tuz
İçi için:
60gr. Süzme veya beyaz peynir
Yapılışı: Sıvı yağ ve peynir hariç, tüm malzemeyi
rondodan geçirin. Tavaya 1 tatlı kaşığı yağ koyup kızdırın. Ispanaklı karışımın,
yarısını tavaya döküp altını pişirin. Ters çevirin ve yarısına peynirin
yarısını koyun. Altı pişince gözleme şeklinde kapatın. Birkaç saniye daha tutup
ocaktan alın. Kalan ıspanaklı karışımı da aynı şekilde hazırlayın.
Yorumlar
Yorum Gönder