Bulgur Köftesi

 



Köftesi için:

1 Yumurta

1 Çay bardağı ince esmer bulgur

4 Yemek kaşığı dolusu un

1 Minik soğan (rendelenmiş)

Yeterince sıcak su

Tuz, karabiber, pul biber

Ayrıca:

250gr. Kıyma

1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)

Maydanoz (ince doğranmış)

Sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: İnce bulguru küçük bir kâseye alın. Üzerine, az geçecek kadar kaynar su koyun ve üzerini kapatın. Bulgur suyunu çekene kadar bekletin. Diğer köfte malzemelerini ekleyip iyice yoğurun. Yuvarlak yastık köfteler hazırlayın. Tuz ilave edilmiş, kaynar suda köfteleri haşlayın ve servis tabağına köfteleri alın. Tavaya sıvı yağ ve soğanı alıp soğanı kavurun. Kıymayı ilave edip kavurun. Maydanozu, tuzu, baharatları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Köftelerin üzerine kıyma kavurmasını dökün. Üzerine sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt gezdirin. Arzu ederseniz üzerine pul biber yakılmış yağ gezdirin ve servis yapın.

Not: Köftenin bir kısmını kızartıp, kıymasız servis yapıyorum. Kızarmış olarak da çok leziz oluyor.


Yorumlar