Köftesi için:
1 Yumurta
1 Çay bardağı ince esmer bulgur
4 Yemek kaşığı dolusu un
1 Minik soğan (rendelenmiş)
Yeterince sıcak su
Tuz, karabiber, pul biber
Ayrıca:
250gr. Kıyma
1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
Sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: İnce bulguru küçük bir kâseye alın. Üzerine,
az geçecek kadar kaynar su koyun ve üzerini kapatın. Bulgur suyunu çekene kadar
bekletin. Diğer köfte malzemelerini ekleyip iyice yoğurun. Yuvarlak yastık
köfteler hazırlayın. Tuz ilave edilmiş, kaynar suda köfteleri haşlayın ve
servis tabağına köfteleri alın. Tavaya sıvı yağ ve soğanı alıp soğanı kavurun.
Kıymayı ilave edip kavurun. Maydanozu, tuzu, baharatları ekleyip 1-2 dakika
daha kavurun ve ocaktan alın. Köftelerin üzerine kıyma kavurmasını dökün. Üzerine
sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt gezdirin. Arzu ederseniz üzerine pul biber
yakılmış yağ gezdirin ve servis yapın.
Not: Köftenin bir kısmını kızartıp, kıymasız servis
yapıyorum. Kızarmış olarak da çok leziz oluyor.
Yorumlar
Yorum Gönder