1 Yumurta
1 Çay bardağından 2 parmak eksik süt
Yarım paket vanilya
4 Dilim tost ekmeği
Kızartmak için: Sıvı yağ
Şerbeti için:
1 Su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı: Şerbet malzemelerini küçük bir tencereye
koyup kaynatın ve soğutun. Ekmek dilimlerini ortadan ikiye kesip bir kenarda
beklettin. 1 Kâseye yumurtayı, sütü, vanilyayı koyup çırpın. Ekmek dilimlerini
yumurtalı karışıma bulayın ve kızdırılmış yağda kızartın. Kızaran ekmek
dilimlerini, sıcakken şerbeti koyup birkaç saniye şerbette tutun ve servis
tabağına dizin. Artan şerbeti tatlının üzerine gezdirin. Tatlıyı buzdolabında
soğutup servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder