Bayat Ekmek Tatlısı

 


1 Yumurta

1 Çay bardağından 2 parmak eksik süt

Yarım paket vanilya

4 Dilim tost ekmeği

Kızartmak için: Sıvı yağ

Şerbeti için:

1 Su bardağı su

Yarım su bardağı şeker

Birkaç damla limon suyu

Yapılışı: Şerbet malzemelerini küçük bir tencereye koyup kaynatın ve soğutun. Ekmek dilimlerini ortadan ikiye kesip bir kenarda beklettin. 1 Kâseye yumurtayı, sütü, vanilyayı koyup çırpın. Ekmek dilimlerini yumurtalı karışıma bulayın ve kızdırılmış yağda kızartın. Kızaran ekmek dilimlerini, sıcakken şerbeti koyup birkaç saniye şerbette tutun ve servis tabağına dizin. Artan şerbeti tatlının üzerine gezdirin. Tatlıyı buzdolabında soğutup servis yapın.


Yorumlar