Tepsi Çöreği

 


Hamuru için:

1 Su bardağı ılık su

1 Su bardağı ılık süt

Çeyrek su bardağı sıvı yağ

Yarım paket ınstant maya (5gr.)

1 Çay kaşığı tuz

1 Tatlı kaşığı şeker

Aldığı kadar un

Üzerine sosu için:

1 Bütün yumurta

3 Yemek kaşığı yoğurt

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

Çörek otu

Yapılışı: Suyu, sütü, şekeri, mayayı bir kâseye alıp karıştırın. Unu, tuzu ilave edip cıvık hamur hazırlayın. Kâsenin üzerini streç folyo ile kapatın. Hamur kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca bir kez yoğurun. Yağlanmış küçük bir tepsiye hamuru döküp yayın. 30 Dakika tepsi mayası verdirin. Üst sosu içi olan malzemeleri, çörekotu hariç bir kâseye aktarın ve çırpın. Hazırlanan sosu tepsideki hamurun üzerine sürün. Üzerine çörek otu serpin ve fırında pişirin.

 


Yorumlar