Hamuru için:
1 Su bardağı ılık su
1 Su bardağı ılık süt
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
Yarım paket ınstant maya (5gr.)
1 Çay kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Üzerine sosu için:
1 Bütün yumurta
3 Yemek kaşığı yoğurt
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu
Yapılışı: Suyu, sütü, şekeri, mayayı bir kâseye alıp
karıştırın. Unu, tuzu ilave edip cıvık hamur hazırlayın. Kâsenin üzerini streç
folyo ile kapatın. Hamur kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca bir kez
yoğurun. Yağlanmış küçük bir tepsiye hamuru döküp yayın. 30 Dakika tepsi mayası
verdirin. Üst sosu içi olan malzemeleri, çörekotu hariç bir kâseye aktarın ve
çırpın. Hazırlanan sosu tepsideki hamurun üzerine sürün. Üzerine çörek otu
serpin ve fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder