Tavuklu Patlıcan Güveç

4 Büyük patlıcan

3 Tavuk budu (kemiksiz ve kuşbaşı doğranmış)

1 Soğan (küçük küp doğranmış)

1 Yeşil biber (küçük küp doğranmış)

4 Diş sarımsak (küçük küp doğranmış)

3 Domates (soyulmuş küp doğranmış)

1 Yemek kaşığı salça

1 Su bardağı su

Sıvı yağ, tuz

Pul biber, karabiber

Kırmızı toz, biber isot

Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyun, küp doğrayın, tuzlu suda bir sürü bekletin ve yıkayın. Hazırlanan patlıcanları yağda kızartın. Patlıcanları kâğıt havlu konulmuş bir tabağa çıkarıp bir kenarda bekletin. Soğanı, yeşil biberi sıvı yağda kavurun. Tavuk etini, sarımsakları ilave edip kavurmaya devam edin. Domatesi ekleyip pişirin. Salçayı, baharatları, tuzu koyup karıştırın. 1 Su bardağı suyu koyup bir taşım pişirin ve ocaktan alın. Tavuğu süzgece alın ve suyunu süzün. Tavuk eti ile kızarmış patlıcanları bir kâsede karıştırın. Küçük güveç kaplarına, patlıcanla tavuklu karışımı paylaştırın. Güveçlerin üzerine, kavrulmuş tavuktan süzülen salçalı suyu dökün. Güveç kaplarını fırın tepsisine dizip fırında pişirin.

 


 

Yorumlar