4 Büyük patlıcan
3 Tavuk budu (kemiksiz ve kuşbaşı doğranmış)
1 Soğan (küçük küp doğranmış)
1 Yeşil biber (küçük küp doğranmış)
4 Diş sarımsak (küçük küp doğranmış)
3 Domates (soyulmuş küp doğranmış)
1 Yemek kaşığı salça
1 Su bardağı su
Sıvı yağ, tuz
Pul biber, karabiber
Kırmızı toz, biber isot
Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyun, küp doğrayın,
tuzlu suda bir sürü bekletin ve yıkayın. Hazırlanan patlıcanları yağda
kızartın. Patlıcanları kâğıt havlu konulmuş bir tabağa çıkarıp bir kenarda
bekletin. Soğanı, yeşil biberi sıvı yağda kavurun. Tavuk etini, sarımsakları ilave
edip kavurmaya devam edin. Domatesi ekleyip pişirin. Salçayı, baharatları, tuzu
koyup karıştırın. 1 Su bardağı suyu koyup bir taşım pişirin ve ocaktan alın.
Tavuğu süzgece alın ve suyunu süzün. Tavuk eti ile kızarmış patlıcanları bir kâsede
karıştırın. Küçük güveç kaplarına, patlıcanla tavuklu karışımı paylaştırın. Güveçlerin
üzerine, kavrulmuş tavuktan süzülen salçalı suyu dökün. Güveç kaplarını fırın
tepsisine dizip fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder