Şeftalili Frambuaz Jölesi-Çilekli Portakal Jölesi


 

Şeftalili Frambuaz Jölesi

 

1 Paket frambuazlı jöle

1 Şeftali (soyulmuş küçük küp doğranmış)

1 Su bardağı oda ısısında su

1 Su bardağı kaynar su

Yapılışı. Jöleyi bir kâseye koyun. Üzerine 1 su bardağı kaynar suyu dökün. Sürekli karıştırarak jöleyi eritin. 1 Su bardağı oda ısısındaki suyu ekleyip karıştırın. Şeftaliyi de ilave edip karıştırın. Karışımı kâselere aktarın 5-6 saat veya bir gece buzdolabında bekletin. Ben bir gece beklettim.

 

Çilekli Portakal Jölesi

 

1 Paket portakallı jöle

Birkaç tane çilek (küçük doğranmış)

1 Su bardağı oda ısısında su

1 Su bardağı kaynar su

Yapılışı. Jöleyi bir kâseye koyun. Üzerine 1 su bardağı kaynar suyu dökün. Sürekli karıştırarak jöleyi eritin. 1 Su bardağı oda ısısındaki suyu ekleyip karıştırın. Çilekleri de ilave edip karıştırın. Karışımı kâselere aktarın 5-6 saat veya bir gece buzdolabında bekletin. Ben bir gece beklettim.

 


Yorumlar