Kırmızı pancarı çiğden rendeleyip bir kâseye alın. Sarımsak
rendesi, yoğurt, tuz ilave edip karıştırın. Pancarlı karışımı bir kenarda
bekletin. Tavaya az tereyağı koyup eritin. Pul biber, kekik, kırmızı toz biber
koyun ve baharatları hafif kavurun. Ekmeği sandviçlik hazırlayın. Ekmeğin iç
tarafı, tereyağlı baharata gelecek şekilde tavaya ekmeği koyun. Tavaya ekmeğin
kenarlarına ikiye kesilmiş sivri biberleri koyun. Biberleri ve ekmeği kızartın.
Ekmeği tavadan alıp soğutun. Ekmeğin içine, alt tarafına pancarlı karışımdan sürün.
Üzerine sırasıyla marul yaprakları, kızarmış biberleri, hindi füme dilimlerini,
roka, kaşar peyniri dilimleri koyun.
Yorumlar
Yorum Gönder