Hamur için:
1 Yumurta akı
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Yarım paket ınstant maya (5gr.)
İçi için: Süzme peynir
Arasına:
1 Yemek kaşığı dolusu yumuşak margarin
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
Çörekotu, susam
Yapılışı: Hamur malzemesinden mayalı hamur yoğurun ve
üzerini streçleyin. 2 Misli kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca, bir kez
yoğurun ve merdane ile çok ince olmayacak şekilde açın. Üzerine margarini sürün.
Kitap şeklinde (kare olacak şekilde) kapatın. Buzlukta 15 dakika bekletin. Merdane
ile çok ince olmayacak şekilde ve kare olacak şekilde açın. Hamuru bıçakla kare
kare kesin. Kare hamurların yarılarına peynir koyun. Diğer yarılarını
üzerlerine kapatın. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 30 dakika tepsi
mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam serptikten
sonra fırında pişirin. Fırından alınca üzerlerine temiz bir bez örtün. İlk
sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde beklettin.
Yorumlar
Yorum Gönder