Kat Kat Poğaça

 


Hamur için:

1 Yumurta akı

Yarım su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı ılık su

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 Yemek kaşığı şeker

Yarım tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Yarım paket ınstant maya (5gr.)

İçi için: Süzme peynir

Arasına:

1 Yemek kaşığı dolusu yumuşak margarin

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı

Çörekotu, susam

Yapılışı: Hamur malzemesinden mayalı hamur yoğurun ve üzerini streçleyin. 2 Misli kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca, bir kez yoğurun ve merdane ile çok ince olmayacak şekilde açın. Üzerine margarini sürün. Kitap şeklinde (kare olacak şekilde) kapatın. Buzlukta 15 dakika bekletin. Merdane ile çok ince olmayacak şekilde ve kare olacak şekilde açın. Hamuru bıçakla kare kare kesin. Kare hamurların yarılarına peynir koyun. Diğer yarılarını üzerlerine kapatın. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 30 dakika tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam serptikten sonra fırında pişirin. Fırından alınca üzerlerine temiz bir bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde beklettin.

 


Yorumlar