Ispanak Borani

 


600gr. Ispanak

1 Soğan (küçük küp kesilmiş)

1 su bardağı+2 yemek kaşığı dolusu yoğurt

1 Yemek kaşığı tereyağı

Birkaç diş sarımsak (rendelenmiş)

Sıvı yağ, tuz

Kırmızı toz biber, karabiber

Yapılışı: Ispanakları doğrayın, sirkeli suda bekletip, yıkayın ve haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzün fazla sularını sıkın. Soğanı sıvı yağ ile beraber kavurun. Ispanağı, tuzu, karabiberi ilave edip kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Yoğurdu ve sarımsağı bir kâseye alıp karıştırın. Ispanağa ilave edip karıştırın. Ispanağı servis tabağına alın. Kırmızı toz biberi tereyağında yakın ve ıspanak boraninin üzerine gezdirin.


Yorumlar