600gr. Ispanak
1 Soğan (küçük küp kesilmiş)
1 su bardağı+2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 Yemek kaşığı tereyağı
Birkaç diş sarımsak (rendelenmiş)
Sıvı yağ, tuz
Kırmızı toz biber, karabiber
Yapılışı: Ispanakları doğrayın, sirkeli suda bekletip,
yıkayın ve haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzün fazla sularını sıkın. Soğanı
sıvı yağ ile beraber kavurun. Ispanağı, tuzu, karabiberi ilave edip kavurun. Ocaktan
alıp soğutun. Yoğurdu ve sarımsağı bir kâseye alıp karıştırın. Ispanağa ilave
edip karıştırın. Ispanağı servis tabağına alın. Kırmızı toz biberi tereyağında
yakın ve ıspanak boraninin üzerine gezdirin.
Yorumlar
Yorum Gönder