Frambuazlı Mini Revani


 

Şerbeti için:

1 Su bardağından 2 parmak eksik şeker

1 Su bardağından 2 parmak eksik su

Hamuru için:

1 Yumurta

Çeyrek su bardağı şeker

Çeyrek su bardağı sıvı yağ

Çeyrek su bardağı yoğurt

Çeyrek su bardağı irmik

Çeyrek su bardağı un

 1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu

Yarım paket vanilya

Ayrıca: Frambuaz

Yapılışı: Şerbet malzemelerini, küçük bir tencereye alıp kaynatın ve soğumaya bırakın. Revani hamurunu hazırlamak için, şekerle yumurtayı çırpın. Yoğurdu, yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, irmiği koyup çırpın. Yağlanmış küçük bir fırın kabına dökün. Üzerine frambuazları dizin (donmuş frambuaz kullandım). Revaniyi fırında pişirin. Sıcak revaninin üzerine soğuk şerbeti dökün. Soğuyunca üzerine, hindistan cevizi rendesi serpip servis yapın.

 

 


Yorumlar