Şerbeti için:
1 Su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 Su bardağından 2 parmak eksik su
Hamuru için:
1 Yumurta
Çeyrek su bardağı şeker
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
Çeyrek su bardağı yoğurt
Çeyrek su bardağı irmik
Çeyrek su bardağı un
1 Çay kaşığı
dolusu kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Ayrıca: Frambuaz
Yapılışı: Şerbet malzemelerini, küçük bir tencereye
alıp kaynatın ve soğumaya bırakın. Revani hamurunu hazırlamak için, şekerle
yumurtayı çırpın. Yoğurdu, yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma
tozunu, vanilyayı, irmiği koyup çırpın. Yağlanmış küçük bir fırın kabına dökün.
Üzerine frambuazları dizin (donmuş frambuaz kullandım). Revaniyi fırında
pişirin. Sıcak revaninin üzerine soğuk şerbeti dökün. Soğuyunca üzerine, hindistan
cevizi rendesi serpip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder