Diyet Kabak Krep (2 kişiliktir)
Krep hamuru için:
1 Kabak
40gr. Un (beyaz un kullandım tam buğday unu da
kullanabilirsiniz)
2 Yumurta
İsteğe göre dereotu (ince doğranmış)
1-2 Diş sarımsak (rendelenmiş)
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Ayrıca:
4 Dilim hindi füme
60gr. Labne peyniri
Domates dilimleri
Sivri biber dilimleri
Salatalık dilimleri
2 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Kabağı temizleyin, yıkayın, rendeleyin ve
fazla suyunu iyice sıkın. Bir kâseye tüm krep hamuru malzemelerini koyup
karıştırın. Tabağa 1 tatlı kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın. Kabaklı, karışımın
yarısını tavaya koyun ve arkalı önlü pişirin. Kalan, kabaklı krep hamurunu da 1
tatlı kaşığı sıvı yağla birlikte, tavada arkalı önlü pişirin. Kreplerin
üzerlerine 30'ar gram labne peyniri sürün. Sırasıyla üzerlerine domates,
salatalık, biber dilimleri ve hindi füme dilimlerini koyun. Dürüm şeklinde sarın.
Ispanaklı Krep Diyet
Hamuru için:
20gr. Un (beyaz un koydum tam buğday unu kullanabilirsiniz)
1 Yumurta
1 Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
5 Yemek kaşığı su
İçi için:
Az bir şey haşlanmış ıspanak
30gr. Beyaz peynir (küçük küp doğranmış)
Tuz, karabiber
Ayrıca: 1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Krep malzemelerini küçük bir kâseye alıp
çırpın. İç malzemesini de ayrı bir küçük kâsede karıştırın. 1 Tatlı kaşığı yağı
tavaya koyup kızdırın. Krep hamurunu, tavaya koyup altını pişirin ve ters
çevirin. Krepin yarısına ıspanaklı içi koyun. Altı pişince, diğer yarısını
üzerine kapatın. Birkaç saniye bekletip ocaktan alın.
Diyet Kapalı Krep Pizza
Krep hamuru için:
1 Yumurta
20gr. Un (beyaz un kullandım tam buğday unu da
kullanabilirsiniz)
1 Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
5 Yemek kaşığı süt, tuz
Sosu için:
1 Yemek kaşığı domates rendesi
1 Çay kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot kekik
İçi için:
Yeşil biber (küçük kesilmiş)
Kırmızı kapya biberi (küçük küp doğranmış)
30gr. Beyaz peynir (küçük küp doğranmış)
5 Siyah (zeytin küçük doğranmış)
Ayrıca: 1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Sos malzemesini küçük bir kâseye koyup
karıştırın. Krep hamurunu hazırlamak için, tüm malzemeyi küçük bir kâseye koyup
çırpın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağı tavaya koyup kızdırın. Üzerine krep hamurunu,
döküp altını pişirin ve ters çevirin. Üzerine sosu sürün. Yarısına iç
malzemesini koyun. Altının pişmesine yakın, krepin diğer yarısını üzerine
kapatın. Ters çevirip birkaç saniye daha pişirin ve ocaktan alın.
Domatesli Ekmekler
1 Dilim tam buğdaylı tost ekmeğini tavada yağsız
olarak hafifçe kızartın. Üzerine 30gr. beyaz peynir sürün. 3 Dilim domatesin
üzerine pul biber, kekik, fesleğen serpin. Tavada 1 tatlı kaşığı sıvı yağda,
baharatlı domatesleri arkalı önlü kızartın. Kızarmış domates dilimlerini
peynirli ekmeğin üzerine koyun.
Yorumlar
Yorum Gönder