Turşulu Mücver

 


Bir yumurta

1 Kabak

1 Patates

3 taze soğan (ince doğranacak)

Bir parça süzme peynir (peyniri fazla kullanmadım)

Dereotu ve maydanoz (ince doğranmış)

6-7 Kornişon turşu (küçük küp doğranmış)

Yarım paket kabartma tozu

2 veya 3 Tepeleme yemek kaşığı un

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Kızartmak için: sıvı yağ

Yapılışı: Kabağı ve patatesi rendeleyin, Tuz ilave edip karıştırın ve bir kenarda bekletin. Bir kâseye sıvı yağ hariç tüm malzemeleri koyun. Kabak ve patatesi de, iyice sıkıp kâseye koyup karıştırın. Kızdırılmış yağa, birer yemek kaşığı karışımdan koyun ve arkalı önlü kızartın.


Yorumlar