Bir yumurta
1 Kabak
1 Patates
3 taze soğan (ince doğranacak)
Bir parça süzme peynir (peyniri fazla kullanmadım)
Dereotu ve maydanoz (ince doğranmış)
6-7 Kornişon turşu (küçük küp doğranmış)
Yarım paket kabartma tozu
2 veya 3 Tepeleme yemek kaşığı un
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Kızartmak için: sıvı yağ
Yapılışı: Kabağı ve patatesi rendeleyin, Tuz ilave
edip karıştırın ve bir kenarda bekletin. Bir kâseye sıvı yağ hariç tüm
malzemeleri koyun. Kabak ve patatesi de, iyice sıkıp kâseye koyup karıştırın. Kızdırılmış
yağa, birer yemek kaşığı karışımdan koyun ve arkalı önlü kızartın.
Yorumlar
Yorum Gönder