Şeftali Soslu Muhallebi

 

Muhallebisi için:

2,5 u bardağı süt

Yarım su bardağı şeker

1 Yemek kaşığı un

1 Yemek kaşığı nişasta

1 Paket vanilya

Sosu için:

2 Büyük boy şeftali

Yarım çay bardağı su

2 Yemek kaşığı dolusu şeker

Yarım+ çeyrek yemek kaşığı nişasta

Yapılışı: Muhallebi malzemelerini tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirin ve kâselere aktarın (3 kâse çıktı). Muhallebileri önce odasında, sonra da buzdolabında soğutun. Sosunu hazırlamak için şeftalileri yıkayın, soyun ve küp küp doğrayın. Küçük bir tencereye, şeftalileri ve şekeri koyup şeker eriyene dek pişirin. Nişastayı, suyu ilave edin. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin ve rondo da püre haline getirin. Hazırlanan sosu muhallebilerin üzerine dökün. Soğuyunca servis yapın.

 


Yorumlar