Muhallebisi için:
2,5 u bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
1 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Paket vanilya
Sosu için:
2 Büyük boy şeftali
Yarım çay bardağı su
2 Yemek kaşığı dolusu şeker
Yarım+ çeyrek yemek kaşığı nişasta
Yapılışı: Muhallebi malzemelerini tencereye alın. Sürekli
karıştırarak pişirin ve kâselere aktarın (3 kâse çıktı). Muhallebileri önce
odasında, sonra da buzdolabında soğutun. Sosunu hazırlamak için şeftalileri
yıkayın, soyun ve küp küp doğrayın. Küçük bir tencereye, şeftalileri ve şekeri
koyup şeker eriyene dek pişirin. Nişastayı, suyu ilave edin. Sürekli
karıştırarak kıvam alana kadar pişirin ve rondo da püre haline getirin. Hazırlanan
sosu muhallebilerin üzerine dökün. Soğuyunca servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder