Sebzeli Baharatlı Milföy Böreği

 


Yarım patlıcan

Yarım kabak (küçük küp doğranmış)

1 Küçük soğan (küçük küp doğranmış)

1 Sivri biber (ince doğranmış)

2 Diş sarımsak (küçük küp doğranmış)

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber Biberiye, kajun baharatı

Yumurta sarısı

Yapılışı: Patlıcanı alacalı soyun, küçük küp doğrayın, tuzlu suda bekletip yıkayın. Sıvı yağda soğanı ve biberi soteleyin. Patlıcanı ekleyip kavurun. Kabağı, sarımsakları ilave edip kavurmaya devam edin. Baharatları (kajun baharatını bol koydum), tuzu ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp harcı soğutun. Kare milföy hamurlarına sebzeli içten koyun. İstediğiz şekilleri verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve fırında pişirin.

Not: Artan sebzeli harca, yumurta kırıp pişirdim. Sebzeli Yumurta nefis oldu.

 

 


Yorumlar