Yarım patlıcan
Yarım kabak (küçük küp doğranmış)
1 Küçük soğan (küçük küp doğranmış)
1 Sivri biber (ince doğranmış)
2 Diş sarımsak (küçük küp doğranmış)
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber Biberiye,
kajun baharatı
Yumurta sarısı
Yapılışı: Patlıcanı alacalı soyun, küçük küp doğrayın,
tuzlu suda bekletip yıkayın. Sıvı yağda soğanı ve biberi soteleyin. Patlıcanı
ekleyip kavurun. Kabağı, sarımsakları ilave edip kavurmaya devam edin. Baharatları
(kajun baharatını bol koydum), tuzu ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp harcı
soğutun. Kare milföy hamurlarına sebzeli içten koyun. İstediğiz şekilleri verin. Üzerlerine
yumurta sarısı sürün ve fırında pişirin.
Not: Artan sebzeli harca, yumurta kırıp pişirdim. Sebzeli
Yumurta nefis oldu.
Yorumlar
Yorum Gönder