Kolay İmambayıldı

 


2 Patlıcan

1 Soğan (piyazlık doğranmış)

1 Yeşil biber (şerit doğranmış)

2 Domates (soyulmuş küp doğranmış)

3-4 Büyük diş sarımsak (dilimlenmiş)

1 Çay bardağı su

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber

Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyun. Parmak şeklinde doğrayıp, tuzlu suda bir süre bekletin ve yıkayın. Hazırlanan patlıcanları sıvı yağda kızartıp, fazla yağlarını Kâğıt havluda alın. Soğanı ve yeşil biberi tavaya alın. Sıvı yağ ekleyip kavurun. Sarımsakları ilave edip kavurmaya devam edin. Domatesli ekleyip pişirin. Patlıcanları ekleyip karıştırın. 1 Çay bardağı suyu, tuzu, baharatları ilave edip yemeği pişirin.


Yorumlar