Kerevizli Patlıcanlı Zeytinyağlı Sebze

 

1 Kereviz (küp doğranmış)

1 Patlıcan

1 Havuç (küp doğranmış)

1 Patates (küp doğranmış)

1 Soğan (küçük küp doğranmış)

3 Sivri biber (ince doğranmış)

Birkaç diş sarımsak (küp doğranmış)

1 Kırmızı kapya biberi (küp doğranmış)

1 Kahve fincanı sıvı yağ, tuz

Yapılışı: Patlıcanı alacalı soyun, küp küp doğrayın, tuzlu suda bir sürü bekletin ve yıkayın. Hazırlanan sebzeleri tencereye çiğden koyun. Üzerine sıvı yağ ve tuzu gezdirin. Yeterince su ilave edip, tencerenin kapağı kapalı olarak yemeği pişirin. Soğuk veya ılık servis yapın.

 

Yorumlar