Muhallebisi için:
1 Yumurta
1 Litre süt
3 Yemek kaşığı pirinç unu
2 Yemek kaşığı mısır nişastası
1 Çay bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
1 Paket vanilya
Ayrıca:
5 Yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı: Tüm muhallebi malzemesini bir tencereye alın.
Sürekli karıştırarak pişirin. Tavaya 5 yemek kaşığı pudra şekerini koyup yayın.
Kısık ateşte hiç karıştırmadan, tavayı ara ara çevirerek karamel rengini
almasını bekleyin. Tenceredeki muhallebiyi, tavadaki karamel rengini alan pudra
şekerinin üzerine dökün. Tavayı arada bir çevirerek kısık ateşte 15 dakika
pişirin. Oda ısısında soğuttuktan sonra 2 saat buzdolabında bekletin. Dilimleyip
servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder