Kazandibi

 


Muhallebisi için:

1 Yumurta

1 Litre süt

3 Yemek kaşığı pirinç unu

2 Yemek kaşığı mısır nişastası

1 Çay bardağı + 2 yemek kaşığı şeker

1 Paket vanilya

Ayrıca:

5 Yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı: Tüm muhallebi malzemesini bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Tavaya 5 yemek kaşığı pudra şekerini koyup yayın. Kısık ateşte hiç karıştırmadan, tavayı ara ara çevirerek karamel rengini almasını bekleyin. Tenceredeki muhallebiyi, tavadaki karamel rengini alan pudra şekerinin üzerine dökün. Tavayı arada bir çevirerek kısık ateşte 15 dakika pişirin. Oda ısısında soğuttuktan sonra 2 saat buzdolabında bekletin. Dilimleyip servis yapın.

 


Yorumlar