Karışık Meyve Suyu
Karışık orman meyvesi (donmuş)
Ahududu (donmuş)
Kırmızı erik (Anjelik eriği iri doğranmış)
Siyah taze üzüm
Şeftali (iri doğranmış)
Vişne( çekirdekleri çıkarılmış)
Toz şeker, yeterince su
Yapılışı: Meyveleri, şekeri ve suyu tencereye alın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Meyveler yumuşayana kadar pişirin. Rondodan geçirdikten sonra süzgeçten geçirin. Sürahiye doldurun. Önce odasında sonra da buzdolabında soğutun.
Kayısılı Meyve Suyu
Çileği, kayısıyı, kırmızı eriği, şeftaliyi temizleyin yıkayın iri doğrayın ve tencereye alın. Şekeri suyu ilave edin. Meyveler yumuşadıktan sonra rondodan geçirin. Süzgeçten süzüp sürahiye doldurun. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Erikli Meyve Suyu
Kırmızı erik
Şeker
Çubuk tarçın
Karanfil
Su
Erikleri yıkayın. Çekirdeklerini çıkarıp, iri iri
doğrayın ve tüm malzemeyi tencereye alın. Meyveler yumuşayıncaya kadar pişirin.
İçinde karanfilleri ve tarçını çıkarın. Blenderden geçirip püre haline getirin.
Süzgeçten geçirin. Soğuduktan sonra sürahiye doldurun ve buzdolabında soğutun.
Ahududulu Meyve Suyu
1 Elma (soyulmuş ve küp doğranmış)
2 Avuç ahududu (donmuş kullandım)
4 Kırmızı erik (iri doğranmış)
1 Şeftali (küp doğranmış)
Yarım su bardağı şeker
Yeterince su
Yapılışı: Tüm malzemeyi tencereye alıp şeker eriyene
kadar karıştırın. Meyveler yumuşayana kadar pişirin ve rondodan geçirin. Süzgeçten
süzüp sürahiye doldurun. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Kayısılı ve Şeftalili Meyve Suyu
Kayısıları ve şeftalileri yıkayın. Çekirdeklerini çıkarıp, iri iri doğradıktan sonra tencereye alın. Şeker ve yeterince su ilave edip meyveler yumuşayıncaya kadar pişirin. Blenderden geçirip püre haline getirin ve süzgeçten geçirin. Soğuduktan sonra sürahiye doldurun ve buzdolabında soğutun.
Ahududulu Üzümlü Meyve Suyu
Doğranmış şeftaliyi, taze mor üzümü, ahududuyu, şekeri ve suyu tencereye alın. Meyveleri pişirin ve rondodan geçirin. Süzgeçten geçirip soğutun. Sürahiye doldurup buzdolabında soğutun.
Orman Meyveli Meyve Suyu
Doğranmış şeftaliyi, karışık orman meyvesini, şekeri
ve suyu tencereye alıp meyveleri pişirin. Rondodan geçirin. Süzgeçten de
geçirip odasında soğutun. Sürahiye doldurup buzdolabında soğutun.
Yorumlar
Yorum Gönder