Hindistan Cevizli Sütlaç

 

2 Yemek kaşığı dolusu pirinç

1 Su bardağı süt

Nişastayı ıslatmak için çeyrek su bardağı süt

1 Yemek kaşığı mısır nişastası (13gr.)

1 Çay bardağı şeker

3 Yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi rendesi

1 Tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı: Yıkanmış pirinci küçük bir tencereye alın. Yeterince su ilave edin ve pirinçler yumuşayıp, suyunu çekene kadar pişirin. Şekeri, 1 su bardağı sütü ilave edip karıştırın. Çeyrek su bardağı sütle, nişastayı karıştırın ve tencereye ilave edin. Tereyağını, hindistan cevizi rendesini koyup sürekli karıştırarak pişirin. Kâselere aktarın. Önce oda ısısında sonra da buzdolabında soğutup servis yapın.


Yorumlar