2 Yemek kaşığı dolusu pirinç
1 Su bardağı süt
Nişastayı ıslatmak için çeyrek su bardağı süt
1 Yemek kaşığı mısır nişastası (13gr.)
1 Çay bardağı şeker
3 Yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi rendesi
1 Tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı: Yıkanmış pirinci küçük bir tencereye alın.
Yeterince su ilave edin ve pirinçler yumuşayıp, suyunu çekene kadar pişirin. Şekeri,
1 su bardağı sütü ilave edip karıştırın. Çeyrek su bardağı sütle, nişastayı
karıştırın ve tencereye ilave edin. Tereyağını, hindistan cevizi rendesini
koyup sürekli karıştırarak pişirin. Kâselere aktarın. Önce oda ısısında sonra
da buzdolabında soğutup servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder