Fırında Sebzeli Tavuk ve Sebzeli Tavuk Çorbası

 



3 Adet büyük boy tavuk budu vardı. Tavuk butlarını ikiye kestim. Kemik bölümlerini çorbada kullandım. Baget bölümlerinden, fırında sebzeli tavuk pişirdim.

 

Fırında Sebzeli Tavuk

 

1 Büyük patates

1 Büyük soğan

Yeşil biber

Kırmızı kapya biberi

3 Adet tavuk baget

Sosu için:

1,5 Su bardağı su

1 Yemek kaşığı salça

4 Yemek kaşığı sıvı yağ

2 Tatlı kaşığı dolusu tavuk baharatı (Yusuf Efendi marka kullandım)

Yapılışı: Sebzeleri soyun, temizleyin yıkayın. İstediğiniz şekilde doğrayıp, uygun bir tepsinin yarısına tavuk bagetleri dizin. Diğer yarısına da, bir kâsede karıştırılmış sebzeleri yayın. Küçük bir kâseye sos malzemelerini koyup karıştırın. Tavukların ve sebzelerin üzerine dökün. Yağlı kâğıdı ıslatıp fazla sularına sıkın ve tepsinin üzerine kapatın. Bıçakla 2-3 yerinden delin. Fırında tavuklar yarı yarıya Pişene kadar pişirin. Üzerinden yağlı kâğıdı kaldırıp, tavukların üzeri kızarana kadar fırında pişirin.

 

Sebzeli Tavuk Çorbası

 

İkiye ayırdığım 3 tavuk budunun kemikli olan taraflarını, iri iri doğradığım bir soğan ve yeterince su ile beraber haşladım. Etlerini kemiklerinden ayırıp didikledim. 1 Yemek kaşığı unu, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve yarım yemek kaşığı margarin karışımında hafifçe kavurdum. Yeterince tavuk suyu ve su ilave ettim. Bir kâse derin dondurucudan çıkardığım karışık sebzeden (küçük küp doğranmış kırmızı kapya biberi, yeşil biber, brokoli, havuç, karnabahar, pırasa, kırmızı soğan, patlıcan, kabak) ilave ettim. Tuzot ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar pişirdim. Haşlanmış tavuk etlerini ekleyip bir iki taşım daha kaynattım ve ocaktan aldım.

Yorumlar