Fırında Etli Girit Kabağı

 


3 Adet Girit kabağı

1 Patates

200gr. Kemiksiz küçük küp kesilmiş et

1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)

1 Yeşil biber (küçük küp kesilmiş)

3 Domates (soyulmuş ve küçük küp doğranmış)

Birkaç diş sarımsak (küçük doğranmış)

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

1 Su bardağı su

Yapılışı: Patatesi soyun, yıkayın, küçük küp doğrayın ve kızartın. Peçetede fazla yağlarını alın ve bir kenarda bekletin. Eti, soğanı, yeşil biberi, sarımsakları, bir miktar sıvı yağını tencereye alın ve eti kavurun. Domatesi ekleyin ve kavurun. Baharatları, tuz ekleyip karıştırın. 1 Su bardağı su koyup karıştırın ve bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp süzün. Kabakların üst ve alt kısımlarını kesip attıktan sonra yıkayın. Kabakların içlerine oyun. Hazırlanan Ete patates kızartmasını koyup karıştırın. Etli karışımı kabaklara doldurun. Kabakları küçük bir tepsiye alın. Etten süzdüğünüz suyu tepsiye dökün. Kabakların üzerlerine, birer dilim domates koyun ve fırında pişirin.

 


Yorumlar