3 Adet Girit kabağı
1 Patates
200gr. Kemiksiz küçük küp kesilmiş et
1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)
1 Yeşil biber (küçük küp kesilmiş)
3 Domates (soyulmuş ve küçük küp doğranmış)
Birkaç diş sarımsak (küçük doğranmış)
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
1 Su bardağı su
Yapılışı: Patatesi soyun, yıkayın, küçük küp doğrayın
ve kızartın. Peçetede fazla yağlarını alın ve bir kenarda bekletin. Eti, soğanı,
yeşil biberi, sarımsakları, bir miktar sıvı yağını tencereye alın ve eti
kavurun. Domatesi ekleyin ve kavurun. Baharatları, tuz ekleyip karıştırın. 1 Su
bardağı su koyup karıştırın ve bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp süzün. Kabakların
üst ve alt kısımlarını kesip attıktan sonra yıkayın. Kabakların içlerine oyun.
Hazırlanan Ete patates kızartmasını koyup karıştırın. Etli karışımı kabaklara
doldurun. Kabakları küçük bir tepsiye alın. Etten süzdüğünüz suyu tepsiye dökün.
Kabakların üzerlerine, birer dilim domates koyun ve fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder