Fırın Poşetinde Etli Patlıcan Yemeği

 


200gr. Kemiksiz kuşbaşı doğranmış et

2 Patlıcan

1 Soğan (yemeklik doğranmış)

3 Diş sarımsak (küçük doğranmış)

1 Çay bardağı yemeklik doğranmış kırmızı ve yeşil acısız sivri biber

1 Çay bardağı su

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 Yemek kaşığı dolusu salça

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

1 Tatlı kaşığı un

Yapılışı: Patlıcanların başlarını temizleyin, alacalı soyun, tuzlu suda bekletin ve yıkayın. Fazla sularını hafifçe sıkıp, büyükçe bir kâseye alın. Un hariç tüm malzemeleri ilave edip karıştırın. Fırın poşetini bir tatlı kaşığı unla unlayın. Fırın poşetine patlıcanlı karışımı doldurun ve bağlayın. Uygun bir tepsiye koyun ve bıçakla birkaç yerinden kesin. Fırında yumuşayana kadar pişirin.


Yorumlar