200gr. Kemiksiz kuşbaşı doğranmış et
2 Patlıcan
1 Soğan (yemeklik doğranmış)
3 Diş sarımsak (küçük doğranmış)
1 Çay bardağı yemeklik doğranmış kırmızı ve yeşil
acısız sivri biber
1 Çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı dolusu salça
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
1 Tatlı kaşığı un
Yapılışı: Patlıcanların başlarını temizleyin, alacalı
soyun, tuzlu suda bekletin ve yıkayın. Fazla sularını hafifçe sıkıp, büyükçe
bir kâseye alın. Un hariç tüm malzemeleri ilave edip karıştırın. Fırın poşetini
bir tatlı kaşığı unla unlayın. Fırın poşetine patlıcanlı karışımı doldurun ve
bağlayın. Uygun bir tepsiye koyun ve bıçakla birkaç yerinden kesin. Fırında yumuşayana
kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder