5 Parça kemiksiz derisiz dövülmüş but tarafından tavuk
eti
Marinesi için:
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Diş sarımsak (rendelenmiş)
Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, isot kekik,
fesleğen
3 Yemek kaşığı süt
İçi için:
Derin dondurucuya attığım küçük doğranmış karışık donmuş
sebze kullandım (Karnabahar, taze fasulye, kırmızı soğan, kırmızı kapya biberi,
yeşil biber, kabak, havuç, pırasa, hepsi küçük küp doğranmış karnabahar ve taze
fasulye ince doğranmış)
Yusuf Efendi marka tavuk baharatı
Tuz, karabiber, pul biber
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1 Yemek kaşığı salça
1 Çay bardağından 2 parmak eksik su
Tuz, karabiber, pul biber, fesleğen
Kırmızı toz biber, isot, kekik
Yapılışı: Marina malzemesini tavuklara ilave edip
karıştırın. Üzerini, streç folyo ile kapatın ve 5-6 saat buzdolabında bekletin.
Donmuş sebzeyi ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alın. Sebzeyi suyunu salıp
çekene ve yumuşayana kadar kavurun. Baharatları, tuzu ilave edin. 1-2 Dakika
daha kavurup ocaktan alın. Sebzeli iç soğuyunca, sebzeyi tavuk etlerinin
üzerlerine koyup rulo şeklinde sarın. Açılmamaları için kürdanlarla tutturun.
Hazırlanan tavuk sarmaları, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin ve fırında
pişirin. Sosu hazırlamak için, sos malzemelerini küçük bir tavaya koyun ve sos kıvamına
gelene kadar pişirin. Servis tabağına sebzeli tavuk sarmayı koyup, üzerine sosu
gezdirin ve servis yapın.

Yorumlar
Yorum Gönder