Sebzeli Tavuk Sarma 2

 

5 Parça kemiksiz derisiz dövülmüş but tarafından tavuk eti

Marinesi için:

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

2 Diş sarımsak (rendelenmiş)

Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, isot kekik, fesleğen

3 Yemek kaşığı süt

İçi için:

Derin dondurucuya attığım küçük doğranmış karışık donmuş sebze kullandım (Karnabahar, taze fasulye, kırmızı soğan, kırmızı kapya biberi, yeşil biber, kabak, havuç, pırasa, hepsi küçük küp doğranmış karnabahar ve taze fasulye ince doğranmış)

Yusuf Efendi marka tavuk baharatı

Tuz, karabiber, pul biber

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

1 Tatlı kaşığı tereyağı

1 Yemek kaşığı salça

1 Çay bardağından 2 parmak eksik su

Tuz, karabiber, pul biber, fesleğen

Kırmızı toz biber, isot, kekik

Yapılışı: Marina malzemesini tavuklara ilave edip karıştırın. Üzerini, streç folyo ile kapatın ve 5-6 saat buzdolabında bekletin. Donmuş sebzeyi ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alın. Sebzeyi suyunu salıp çekene ve yumuşayana kadar kavurun. Baharatları, tuzu ilave edin. 1-2 Dakika daha kavurup ocaktan alın. Sebzeli iç soğuyunca, sebzeyi tavuk etlerinin üzerlerine koyup rulo şeklinde sarın. Açılmamaları için kürdanlarla tutturun. Hazırlanan tavuk sarmaları, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin ve fırında pişirin. Sosu hazırlamak için, sos malzemelerini küçük bir tavaya koyun ve sos kıvamına gelene kadar pişirin. Servis tabağına sebzeli tavuk sarmayı koyup, üzerine sosu gezdirin ve servis yapın.


Yorumlar