Sarımsaklı Ekmek

 


Hamuru için:

Yarım çay bardağı ılık süt

Yarım çay bardağı ılık su

Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

1 Çay kaşığı şeker

Yarım paket instant maya

Aldığı kadar un, tuz

Sosu için:

Çeyrek çay bardağı sızma zeytinyağı

1 Büyük diş sarımsak (rendelenmiş)

Kekik

Yapılışı: Hamur malzemesinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini iki kat streçleyin. 2 Misli kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca hamuru bir kez yoğurun. 4-5 adet beze yapın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye koyun. Sos malzemesini küçük bir kâseye alıp karıştırın. Elinizi sosa batırıp, tepsideki hamurların üzerlerine hafifçe bastırın. 30 Dakika tepsi mayası verdirin ve fırında pişirin. Üzerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde bekletin.


Yorumlar