Hamuru için:
Yarım çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 Çay kaşığı şeker
Yarım paket instant maya
Aldığı kadar un, tuz
Sosu için:
Çeyrek çay bardağı sızma zeytinyağı
1 Büyük diş sarımsak (rendelenmiş)
Kekik
Yapılışı: Hamur malzemesinden ele yapışmayan yumuşak
bir hamur yoğurun. Üzerini iki kat streçleyin. 2 Misli kabarana kadar bekletin.
Hamur kabarınca hamuru bir kez yoğurun. 4-5 adet beze yapın. Yağlı kâğıt
serilmiş tepsiye koyun. Sos malzemesini küçük bir kâseye alıp karıştırın.
Elinizi sosa batırıp, tepsideki hamurların üzerlerine hafifçe bastırın. 30
Dakika tepsi mayası verdirin ve fırında pişirin. Üzerine 2 kat temiz bez örtün.
İlk sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde bekletin.

Yorumlar
Yorum Gönder