Hamur için:
Yarım paket instant maya
1 Su bardağı ılık su
1 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
1 Kâse haşlanmış ezilmiş patates
Maydanoz (ince doğranmış)
Tuz, karabiber, pul biber
Ayrıca: Sıvı yağ
Yapılışı: Patatesli içi hazırlamak için patatesi,
maydanozu, baharatları, tuzu bir kâseye alıp karıştırın. Hamuru hazırlamak için,
hamur malzemelerinden ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini 2
kat streçleyin. Hamuru 2 misli kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca, bir
kere yoğurun ve 6 adet beze hazırlayın. Bezeleri merdane ve unla açın.
Üzerlerine bolca patatesli içten koyun. Yarım ay şeklinde kapatıp, kenarlarını
açılmamaları için çatalla bastırın. Patatesli börekleri kızdırılmış yağda
kızartın. Peçetede fazla yağlarını alıp servis yapın.

Yorumlar
Yorum Gönder