Patatesli Kızartma Böreği

 


Hamur için:

Yarım paket instant maya

1 Su bardağı ılık su

1 Yemek kaşığı şeker

1 Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İçi için:

1 Kâse haşlanmış ezilmiş patates

Maydanoz (ince doğranmış)

Tuz, karabiber, pul biber

Ayrıca: Sıvı yağ

Yapılışı: Patatesli içi hazırlamak için patatesi, maydanozu, baharatları, tuzu bir kâseye alıp karıştırın. Hamuru hazırlamak için, hamur malzemelerinden ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin. Hamuru 2 misli kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca, bir kere yoğurun ve 6 adet beze hazırlayın. Bezeleri merdane ve unla açın. Üzerlerine bolca patatesli içten koyun. Yarım ay şeklinde kapatıp, kenarlarını açılmamaları için çatalla bastırın. Patatesli börekleri kızdırılmış yağda kızartın. Peçetede fazla yağlarını alıp servis yapın.


Yorumlar