Pastane Poğaçası 2

 


Hamuru için:

2 yumurta akı

1 Su bardağı ılık su

1 Su bardağı ılık süt

1 Su bardağı sıvı yağ

4 Yemek kaşığı şeker

1 Tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İçi için:

Süzme peynir ve maydanoz karışımı

Üzeri için:

2 Yumurta sarısı

Çörekotu, susam

Yapılışı: Hamur malzemesinden mayalı bir hamur hazırlayıp, üzerini 2 kat streçleyin ve iki misli kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca bir kere yoğurun. Hamurdan bezeler yapın, içlerine peynirli içten koyun. İstediğiniz şekli verin ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. 30 Dakika tepsi mayası verdirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam serpin ve fırında pişirin. Poğaçayı fırından alınca, tepsinin üzerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları geçene kadar bu şekilde bekletin.


Yorumlar