Hamuru için:
2 yumurta akı
1 Su bardağı ılık su
1 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı sıvı yağ
4 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
Süzme peynir ve maydanoz karışımı
Üzeri için:
2 Yumurta sarısı
Çörekotu, susam
Yapılışı: Hamur malzemesinden mayalı bir hamur
hazırlayıp, üzerini 2 kat streçleyin ve iki misli kabarana kadar bekletin. Hamur
kabarınca bir kere yoğurun. Hamurdan bezeler yapın, içlerine peynirli içten
koyun. İstediğiniz şekli verin ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. 30 Dakika
tepsi mayası verdirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörekotu,
susam serpin ve fırında pişirin. Poğaçayı fırından alınca, tepsinin üzerine 2
kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları geçene kadar bu şekilde bekletin.

Yorumlar
Yorum Gönder