Pastane Açması

 


Hamuru için:

1 Su bardağı ılık süt

1 Su bardağı ılık su

1 Su bardağı sıvı yağ

1 Paket instant maya

5 Yemek kaşığı şeker

1,5 Tatlı kaşığı tuz

1 Tepeleme tatlı kaşığı mahlep

Aldığı kadar un

Üzeri için:

2 Yumurta sarısı, çörek otu

Ayrıca: Yumuşak tereyağı

Yapılışı: Hamur malzemesinden ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin. Hamuru 2 misli kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca bir kez yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Bezeler hazırlayıp, bezelerin üzerlerine birer çay kaşığı tereyağı koyun. Parmak uçlarınızla bezeleri açın. Rulo haline getirip uçlarından düğüm atın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye açmaları dizin. 30 Dakika tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Fırında açmaları pişirin. Fırından alınca, tepsinin üzerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde bekletin.


Yorumlar