Hamuru için:
1 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı ılık su
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Paket instant maya
5 Yemek kaşığı şeker
1,5 Tatlı kaşığı tuz
1 Tepeleme tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
Üzeri için:
2 Yumurta sarısı, çörek otu
Ayrıca: Yumuşak tereyağı
Yapılışı: Hamur malzemesinden ele yapışmayan çok
yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin. Hamuru 2 misli kabarana
kadar bekletin. Hamur kabarınca bir kez yoğurun. Hamurdan mandalina
büyüklüğünde parçalar koparın. Bezeler hazırlayıp, bezelerin üzerlerine birer
çay kaşığı tereyağı koyun. Parmak uçlarınızla bezeleri açın. Rulo haline
getirip uçlarından düğüm atın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye açmaları dizin. 30
Dakika tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
Fırında açmaları pişirin. Fırından alınca, tepsinin üzerine 2 kat temiz bez
örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde bekletin.

Yorumlar
Yorum Gönder