Yulaf Ekmeği-Yulaf Ekmeğinden Sandviç
1 Yumurta
3 Yemek kaşığı dolusu ince öğütülmüş yulaf ezmesi
Çeyrek su bardağı yoğurt
Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Çörekotu, tuz
Yapılışı: Çörekotu hariç, tüm malzemeyi küçük bir kâseye
koyup karıştırın. Yağlı kâğıt serilmiş, bir küçük güveç kabına yulaflı karışımı
koyun. Üzerine çörek otu serpin ve fırında pişirin.
Yulaf Ekmeğinden Kahvaltı Sandviçi
Yulaf ekmeğini ortadan ikiye kesin. Arasına süzme
peyniri, salatalık, domates dilimleri ve hindi füme koyun.
Acukalı Diyet Krep Dürüm
Krep hamuru için:
1 Yumurta
20gr. Tam buğday unu
5 Yemek kaşığı su
Çay kaşığının ucu ile kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ, tuz
Ayrıca:
30gr. Kaşar peyniri (küçük dilimlenmiş)
1 Tatlı kaşığı acuka
1 Sivri biber (ince doğranmış)
1 Minik havuç (rendelenmiş)
1-2 Yaprak marul (ince doğranmış)
Yapılışı: Sıvı yağ hariç, tüm krep hamuru malzemesini
küçük bir kâsede karıştırın.1 Tatlı kaşığı, sıvı yağla birlikte krep hamuruna
arkalı önlü pişirin. Krep soğuyunca yarısına acukayı sürün. Üzerine sırasıyla
kaşar peynirini, sivri biberi, havuç rendesini ve marulu koyup dürüm şeklinde
sarın.
Avokadolu Krep Dürüm
Krep hamuru için:
1 Yumurta
20gr. Tam buğday unu
5 Yemek kaşığı su
Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
Tuz, karabiber, pul biber, isot
Kırmızı toz biber, kekik
Birkaç dal maydanoz (ince doğranmış)
İçi için:
Ezilmiş avokado, rendelenmiş sarımsak, ince doğranmış
dereotu ve maydanoz karışımı
2 Dilim hindi füme
Küçük bir parça havuç (rendelenmiş)
Ayrıca: 1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Tüm krep hamuru malzemesini küçük bir kâsede
karıştırın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağda arkalı önlü pişirin. Krep soğuyunca,
üzerine avokadolu karışımdan sürün. Hindi füme, havuç rendesi koyun ve dürüm
şeklinde sarın.
Yulaflı Omlet
2 Yumurta
2 Yemek kaşığı dolusu ince öğütülmüş yulaf ezmesi
Birkaç dal maydanoz (ince doğranmış)
Tuz, karabiber, pul biber
30gr. Süzme peynir
5 Adet siyah zeytin
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Yumurtaları, yulaf ezmesini, maydanozu,
baharatları, tuzu küçük bir kâseye koyup çırpın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağını tavaya
koyup kızdırın. Yulaflı karışımı tavaya döküp yayın. Altını pişirin ve ters
çevirin. Üzerine ufalanmış peyniri ve zeytini koyun. Omletin altı pişince,
yarım ay şeklinde kapatın.
Zeytinli Yulaf
1 Yumurta
1 Yemek kaşığı yoğurt
2 Yemek kaşığı dolusu yulaf ezmesi
Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
5 Siyah zeytin (küçük doğranmış)
Birkaç dal maydanoz (ince doğranmış)
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, çörek otu
Kırmızı toz biber, isot, kekik
Yapılışı: Sıvı yağ ve çörek otu hariç, tüm malzemeyi
küçük bir kâseye alıp karıştırın. 5- 10 Dakika bekletin. Küçük bir tavaya bir
tatlı kaşığı yağı alıp kızdırın. Yulaflı karışımı tavaya döküp yayın. Üzerine
çörekotu serpin. Üzerine kapak kapatın ve arkalı önlü pişirin.







Yorumlar
Yorum Gönder