Yeşil Zeytinli Pankek
Pankek hamuru için:
1 Yumurta
20gr. Tam buğday unu
3 Yemek kaşığı su
Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
5 Yeşil zeytin (küçük doğranmış)
30gr. Süzme peynir
1 Taze soğan (ince doğranmış)
Birkaç dal maydanoz (ince doğranmış)
Tuz, karabiber, pul biber, isot
Kırmızı toz biber, kekik
Ayrıca:
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Sıvı yağ hariç, tüm pankek hamuru
malzemesini küçük bir kâseye koyup karıştırın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağı tavaya
koyup kızdırın. Tavaya birer yemek kaşığı, pankek hamurundan koyun ve arkalı
önlü pişirin.
Kırmızı Mercimek Krepi
1 Yumurta
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
1 Çay bardağı süt
Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot, kekik
Az sıvı yağ
Yapılışı: Kırmızı mercimeği bol suda bir gece bekletin.
Ertesi gün mercimeği süzüp yıkayın. Kırmızı mercimeği, sütü, yumurtayı rondodan
geçirin (sıvı bir kıvamı oluyor). Baharatları, tuzu, kabartma tozunu ilave edip
karıştırın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın. Krep hamurunun yarısını
tavaya dökün ve arkalı önlü pişirin. Kalan hamuru da 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
ile arkalı önlü pişirin. 2 adet mercimek krepi çıkıyor.
Diyet Kapya Biberli Krep
Krep hamuru için:
1 Yumurta
20gr. Tam buğday unu
5 Yemek kaşığı su
Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
Küçük bir parça kapya biberi (küçük küp doğranmış)
Birkaç dal maydanoz (ince doğranmış)
Tuz, karabiber, pul biber
İçi için: 30gr. Ufalanmış beyaz peynir
Ayrıca: 1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Tüm krep hamuru malzemesini küçük bir kâseye
alıp çırpın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağı tavaya koyup kızdırın. Krep hamurunu
döküp yayın. Altını pişirip ters çevirin. Yarısına ufalanmış beyaz peyniri serpin.
Altı pişince, krepin yarısını üzerine yarım ay şeklinde kapatın.
Diyet Fırında Peynirli Ekmek
30gr. Süzme peyniri ve birkaç dal ince doğranmış
maydanozu karıştırın. 1 dilim tam buğday unlu tost ekmeğin üzerine sürün.
Üzerine domates ve biber dilimleri koyup pul biberli serpin. Fırında pişirin.
Kabak Krep
1 Kabak
2 Yumurta
2 Yemek kaşığı yulaf unu
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot, kekik
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Kabağı rendeleyin. Temiz bir beze koyup
suyunu iyice sıkın. Kabağı, yumurtaları, yulaf ununu, baharatları ve tuzu bir kâseye
koyup karıştırın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağda arkalı önlü pişirin. Üzerine
diyetinize uygun, istediğiniz malzemeleri koyun ve dürüm şeklinde sarın.





Yorumlar
Yorum Gönder