Diyet Kahvaltı Tarifleri 12

 






Yeşil Zeytinli Pankek

 

Pankek hamuru için:

1 Yumurta

20gr. Tam buğday unu

3 Yemek kaşığı su

Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu

5 Yeşil zeytin (küçük doğranmış)

30gr. Süzme peynir

1 Taze soğan (ince doğranmış)

Birkaç dal maydanoz (ince doğranmış)

Tuz, karabiber, pul biber, isot

Kırmızı toz biber, kekik

Ayrıca:

1 Tatlı kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Sıvı yağ hariç, tüm pankek hamuru malzemesini küçük bir kâseye koyup karıştırın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağı tavaya koyup kızdırın. Tavaya birer yemek kaşığı, pankek hamurundan koyun ve arkalı önlü pişirin.

 

Kırmızı Mercimek Krepi

 

1 Yumurta

Yarım su bardağı kırmızı mercimek

1 Çay bardağı süt

Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot, kekik

Az sıvı yağ

Yapılışı: Kırmızı mercimeği bol suda bir gece bekletin. Ertesi gün mercimeği süzüp yıkayın. Kırmızı mercimeği, sütü, yumurtayı rondodan geçirin (sıvı bir kıvamı oluyor). Baharatları, tuzu, kabartma tozunu ilave edip karıştırın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın. Krep hamurunun yarısını tavaya dökün ve arkalı önlü pişirin. Kalan hamuru da 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile arkalı önlü pişirin. 2 adet mercimek krepi çıkıyor.


Diyet Kapya Biberli Krep

 

Krep hamuru için:

1 Yumurta

20gr. Tam buğday unu

5 Yemek kaşığı su

Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu

Küçük bir parça kapya biberi (küçük küp doğranmış)

Birkaç dal maydanoz (ince doğranmış)

Tuz, karabiber, pul biber

İçi için: 30gr. Ufalanmış beyaz peynir

Ayrıca: 1 Tatlı kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Tüm krep hamuru malzemesini küçük bir kâseye alıp çırpın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağı tavaya koyup kızdırın. Krep hamurunu döküp yayın. Altını pişirip ters çevirin. Yarısına ufalanmış beyaz peyniri serpin. Altı pişince, krepin yarısını üzerine yarım ay şeklinde kapatın.


Diyet Fırında Peynirli Ekmek

 

30gr. Süzme peyniri ve birkaç dal ince doğranmış maydanozu karıştırın. 1 dilim tam buğday unlu tost ekmeğin üzerine sürün. Üzerine domates ve biber dilimleri koyup pul biberli serpin. Fırında pişirin.

 

Kabak Krep

 

1 Kabak

2 Yumurta

2 Yemek kaşığı yulaf unu

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot, kekik

1 Tatlı kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Kabağı rendeleyin. Temiz bir beze koyup suyunu iyice sıkın. Kabağı, yumurtaları, yulaf ununu, baharatları ve tuzu bir kâseye koyup karıştırın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağda arkalı önlü pişirin. Üzerine diyetinize uygun, istediğiniz malzemeleri koyun ve dürüm şeklinde sarın.

 

Yorumlar