Sosu için:
1,5 Su bardağı çilek (donmuş çilek kullandım)
2 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Çay bardağı su
1 Tatlı kaşığı mısır nişastası
Ayrıca:
1 Paket hazır sakızlı muhallebi
Süt
Yapılışı: Damla sakızlı muhallebiyi, üzerinde yazan
tarife göre sütle birlikte pişirin. Üzerinde margarin koyun yazıyordu, ben
margarin kullanmadım. Muhallebiyi kâselere paylaştırın. Önce oda ısısında sonra
da buzdolabında soğutun. Çilek sosunu hazırlamak için çileği, şekeri, bir çay
bardağı suyu küçük bir tencereye alın. Şeker eriyip, çileğin buzları biraz
çözülene kadar pişirin ve rondodan geçirin. Tekrar tencereye alın. Mısır nişastasını, az
suyla açıp tencere ilave edin. Sürekli karıştırarak sos kıvamına gelene kadar
pişirin. Soğumuş olan muhallebilerin üzerlerine sosu dökün. Soğuyunca servis
yapın.

Yorumlar
Yorum Gönder