Çilek Soslu Sakızlı Muhallebi


Sosu için:

1,5 Su bardağı çilek (donmuş çilek kullandım)

2 Yemek kaşığı dolusu şeker

1 Çay bardağı su

1 Tatlı kaşığı mısır nişastası

Ayrıca:

1 Paket hazır sakızlı muhallebi

Süt

Yapılışı: Damla sakızlı muhallebiyi, üzerinde yazan tarife göre sütle birlikte pişirin. Üzerinde margarin koyun yazıyordu, ben margarin kullanmadım. Muhallebiyi kâselere paylaştırın. Önce oda ısısında sonra da buzdolabında soğutun. Çilek sosunu hazırlamak için çileği, şekeri, bir çay bardağı suyu küçük bir tencereye alın. Şeker eriyip, çileğin buzları biraz çözülene kadar pişirin ve rondodan geçirin.  Tekrar tencereye alın. Mısır nişastasını, az suyla açıp tencere ilave edin. Sürekli karıştırarak sos kıvamına gelene kadar pişirin. Soğumuş olan muhallebilerin üzerlerine sosu dökün. Soğuyunca servis yapın.

 


Yorumlar