İçi için
100gr. Kıyma
1 Yemek kaşığı dolmalık üzüm
1 Soğan
Maydanoz (ince doğranmış)
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber
Ayrıca:
5 Adet hazır baklava yufkası
50gr. Tereyağı
Yapılışı: Yemeklik ince doğranmış soğanı sıvı yağla
beraber kavurun. Kıymayı ilave edip kavurun. Baharatları, ılık suda bekletilip
süzülmüş ve hafifçe sıkılmış üzümü, tuzu, maydanozu ilave edip 1-2 dakika
çevirin ve ocaktan alın. Tereyağını küçük bir tavada eritin. Baklava
yufkalarını, aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun. Üzerine
soğumuş olan, kıymalı içten koyun ve rulo şeklinde sarıp ortadan ikiye kesin.
Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye börekleri koyun. Üzerlerine kalan tereyağını
gezdirin. Hazırlanan börekleri fırında pişirin.

Yorumlar
Yorum Gönder