Baklava Yufkasından Sarıyer Böreği

 


İçi için

100gr. Kıyma

1 Yemek kaşığı dolmalık üzüm

1 Soğan

Maydanoz (ince doğranmış)

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber

Ayrıca:

5 Adet hazır baklava yufkası

50gr. Tereyağı

Yapılışı: Yemeklik ince doğranmış soğanı sıvı yağla beraber kavurun. Kıymayı ilave edip kavurun. Baharatları, ılık suda bekletilip süzülmüş ve hafifçe sıkılmış üzümü, tuzu, maydanozu ilave edip 1-2 dakika çevirin ve ocaktan alın. Tereyağını küçük bir tavada eritin. Baklava yufkalarını, aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun. Üzerine soğumuş olan, kıymalı içten koyun ve rulo şeklinde sarıp ortadan ikiye kesin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye börekleri koyun. Üzerlerine kalan tereyağını gezdirin. Hazırlanan börekleri fırında pişirin.

 


Yorumlar