Zeytinyağlı Kabak


2 Kabak (500gr. halka doğranmış)

1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)

2-3 Diş sarımsak (küçük küp doğranmış)

3 Domates (rondo da püre haline getirilmiş)

Birkaç dal maydanoz (ince doğranmış)

Sızma zeytinyağı

Tuz, karabiber, pul biber

1 Su bardağı su

Yapılışı: Tencereye kabakları dizin. Üzerine soğanı, sarımsağı, maydanozu Serpin. Dilerseniz maydanoz yerine dereotu koyabilirsiniz. Üzerine domates püresini koyup yayın. Zeytinyağını, baharatları koyun. 1 Su bardağı suyu dökün. Üzerine kapak kapatın, susuz kalana dek ve kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Yoğurtla birlikte ılık veya soğuk servis yapın. Zeytinyağlı kabağı diyet hazırlamak isterseniz zeytinyağını veya ayçiçek yağını bir yemek kaşığı kullanın.

 


Yorumlar