2 Kabak (500gr. halka doğranmış)
1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)
2-3 Diş sarımsak (küçük küp doğranmış)
3 Domates (rondo da püre haline getirilmiş)
Birkaç dal maydanoz (ince doğranmış)
Sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber
1 Su bardağı su
Yapılışı: Tencereye kabakları dizin. Üzerine soğanı,
sarımsağı, maydanozu Serpin. Dilerseniz maydanoz yerine dereotu koyabilirsiniz.
Üzerine domates püresini koyup yayın. Zeytinyağını, baharatları koyun. 1 Su
bardağı suyu dökün. Üzerine kapak kapatın, susuz kalana dek ve kabaklar
yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Yoğurtla birlikte ılık veya soğuk servis
yapın. Zeytinyağlı kabağı diyet hazırlamak isterseniz zeytinyağını veya ayçiçek
yağını bir yemek kaşığı kullanın.
Yorumlar
Yorum Gönder