Hamuru için:
1 Küçük yumurta (sarısı üzerine)
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım paket instant maya (5gr.)
1 Su bardağı ılık su
1 Su bardağı beyaz un
Aldığı kadar tam buğday unu
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı süt
Keten tohumu, çörek otu, susam
Yapılışı: Hamur malzemesinden ele hafif yapışan bir
hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin ve iki misli kabarana kadar bekletin. Hamuru
bir kez yoğurup, 4-5 parçaya kesin ve 4-5 adet beze hazırlayın. Bezelere
sandviç ekmeği şekilleri verin. Üzerlerine bıçakla çizikler atın. Ekmekleri yağlı
kâğıt serilmiş tepsiye alın ve 30 dakika tepsi mayası verdirin. Süt ve yumurta
sarısını küçük bir kâsede çırpın. Ekmeklerin üzerlerini fırça ile sürün. Üzerlerine
çörek otu, keten tohumu, susam serpin ve fırında pişirin.
Not: Hamur elinize çok yapışırsa, elinizi
zeytinyağıyla hafif yağlayıp ekmek şekillerini verin.
Yorumlar
Yorum Gönder