Tam Buğday Unlu Sandviç Ekmeği

 


Hamuru için:

1 Küçük yumurta (sarısı üzerine)

1 Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Tatlı kaşığı şeker

Yarım tatlı kaşığı tuz

Yarım paket instant maya (5gr.)

1 Su bardağı ılık su

1 Su bardağı beyaz un

Aldığı kadar tam buğday unu

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı

1 Yemek kaşığı süt

Keten tohumu, çörek otu, susam

Yapılışı: Hamur malzemesinden ele hafif yapışan bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin ve iki misli kabarana kadar bekletin. Hamuru bir kez yoğurup, 4-5 parçaya kesin ve 4-5 adet beze hazırlayın. Bezelere sandviç ekmeği şekilleri verin. Üzerlerine bıçakla çizikler atın. Ekmekleri yağlı kâğıt serilmiş tepsiye alın ve 30 dakika tepsi mayası verdirin. Süt ve yumurta sarısını küçük bir kâsede çırpın. Ekmeklerin üzerlerini fırça ile sürün. Üzerlerine çörek otu, keten tohumu, susam serpin ve fırında pişirin.

Not: Hamur elinize çok yapışırsa, elinizi zeytinyağıyla hafif yağlayıp ekmek şekillerini verin.


Yorumlar