Hamuru için:
1 Yumurta (sarısı üzerine)
1 Çay bardağı ılık süt
1 Çay bardağı ılık su
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Çay kaşığı dolusu tuz
Yarım paket instant maya (5gr.)
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 Yemek kaşığı dolusu pekmez
Yarım çay bardağı su
Susam
Yapılışı: Hamur malzemesinden, ele yapışmayan yumuşak
bir hamur yoğurun ve fırın mayası verdirin. Pekmezi ve yarım çay bardağı suyu
karıştırın. Hamuru bir kez yoğurun. Hamurdan 6 adet beze yapın. Bezenin birini
ikiye ayırın. 2 Uzun çubuk yapın ve birbirine dolayıp ucundan düğüm atın. Hazırlanan
simidi önce pekmezli suya sonra da susama bulayın ve yağlı kâğıt serilmiş
tepsiye dizin. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. 15 Dakika tepsi
mayası verdirin ve simitleri fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder