Pastane İşi Simit

 


Hamuru için:

1 Yumurta (sarısı üzerine)

1 Çay bardağı ılık süt

1 Çay bardağı ılık su

1 Çay bardağı sıvı yağ

1 Yemek kaşığı dolusu şeker

1 Çay kaşığı dolusu tuz

Yarım paket instant maya (5gr.)

Aldığı kadar un

Üzeri için:

1 Yemek kaşığı dolusu pekmez

Yarım çay bardağı su

Susam

Yapılışı: Hamur malzemesinden, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun ve fırın mayası verdirin. Pekmezi ve yarım çay bardağı suyu karıştırın. Hamuru bir kez yoğurun. Hamurdan 6 adet beze yapın. Bezenin birini ikiye ayırın. 2 Uzun çubuk yapın ve birbirine dolayıp ucundan düğüm atın. Hazırlanan simidi önce pekmezli suya sonra da susama bulayın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. 15 Dakika tepsi mayası verdirin ve simitleri fırında pişirin.

 


Yorumlar