400gr. Yağlı kemiksiz kuşbaşı et
1 Havuç (halka doğranmış)
1 Büyük patates (elma dilimi doğranmış)
2 Küçük soğan (kalın piyazlık doğranmış)
Etin marinesi için:
1 Küçük soğan (rendenin ince yeriyle rendelenmiş)
1 Çay bardağı süt
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, isot, kekik
Kırmızı toz biber, biberiye, köri
Yapılışı: Eti büyükçe bir kâseye alın. Marine
malzemesini ilave edip karıştırın ve kâsenin üzerini streç folyoyla
kapatın. Buzdolabında 5-6 saat bekletin.
Doğranmış sebzeleri ete ilave edip karıştırın. Fırın kabına sebzeli eti koyun
ve yayın. Üzerine kâsede kalan etin marinesini gezdirin. Hazırlanan yemeği
fırında pişirin. Körili sebzeli eti, lavaşa sarıp yeminizi tavsiye ederim.
Yorumlar
Yorum Gönder