Fırında Körili Sebzeli Et

 


400gr. Yağlı kemiksiz kuşbaşı et

1 Havuç (halka doğranmış)

1 Büyük patates (elma dilimi doğranmış)

2 Küçük soğan (kalın piyazlık doğranmış)

Etin marinesi için:

1 Küçük soğan (rendenin ince yeriyle rendelenmiş)

1 Çay bardağı süt

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber, isot, kekik

Kırmızı toz biber, biberiye, köri

Yapılışı: Eti büyükçe bir kâseye alın. Marine malzemesini ilave edip karıştırın ve kâsenin üzerini streç folyoyla kapatın.  Buzdolabında 5-6 saat bekletin. Doğranmış sebzeleri ete ilave edip karıştırın. Fırın kabına sebzeli eti koyun ve yayın. Üzerine kâsede kalan etin marinesini gezdirin. Hazırlanan yemeği fırında pişirin. Körili sebzeli eti, lavaşa sarıp yeminizi tavsiye ederim.

 


Yorumlar