Enginarlı Pilav

 

1 Su bardağı pirinç

1 Su bardağından 1 parmak eksik havuç rendesi

2 Adet enginar

1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)

Dereotu (ince doğranmış)

Sıvı yağ, tuz, limon

Karabiber, pul biber, yenibahar

Yapılışı: Enginarları küçük küp doğrayıp, bol limonlu suda haşlayın. Ilıyıncaya kadar haşlandığı suda bekletin. Soğanı sıvı yağda kavurun. Havucu ilave edip havucu da kavurun. Islatılmış, yıkanmış pirinci ilave edip kavurun. Yeterince sıcak suyu, yarım küçük boy limonun suyunı, baharatları, tuzu ilave edin ve pilavı pişirin. Dereotunu, enginarı ilave edip karıştırın ve pilavı demleyin. Enginarlı pilavı limonla birlikte servis yapın.

 

Yorumlar