1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağından 1 parmak eksik havuç rendesi
2 Adet enginar
1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)
Dereotu (ince doğranmış)
Sıvı yağ, tuz, limon
Karabiber, pul biber, yenibahar
Yapılışı: Enginarları küçük küp doğrayıp, bol limonlu
suda haşlayın. Ilıyıncaya kadar haşlandığı suda bekletin. Soğanı sıvı yağda
kavurun. Havucu ilave edip havucu da kavurun. Islatılmış, yıkanmış pirinci
ilave edip kavurun. Yeterince sıcak suyu, yarım küçük boy limonun suyunı,
baharatları, tuzu ilave edin ve pilavı pişirin. Dereotunu, enginarı ilave edip
karıştırın ve pilavı demleyin. Enginarlı pilavı limonla birlikte servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder